Näringslära för högskolan; Christina Berg, Lars Ellegård, Christel Larsson; 2021
Näringslära för högskolan; Christina Berg, Lars Ellegård, Christel Larsson; 2021

Näringslära för högskolan Upplaga 7

av Christina Berg, Lars Ellegård, Christel Larsson

5.0 (5)

  • Upplaga: 7e upplagan
  • Utgiven: 2021
  • ISBN: 9789147131075
  • Sidor: 496 st
  • Förlag: Liber
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Näringslära för högskolan har i sjunde upplagan uppdaterats med ny evidensbaserad kunskap och kompletterats med flera nyskrivna delar. De sju avsnitten återspeglar ämnesområdets tvärvetenskapliga natur. Kostrelaterade sjukdomar beskriver vanliga sjukdomars samband med kost och hur de kan förebyggas. Från mat till metabolism skildrar hur våra kostvanor formas och vad som händer med mat och näring i kroppen. Rekommendationer och regler sammanfattar regler kring livsmedel och evidensbaserad information om kost och näring från myndigheter. Energi och näringsämnen handlar om energigivande ämnen, vitaminer och mineraler. Övriga bioaktiva ämnen, livsmedel och kostmönster förklarar hur andra aspekter i kosten än näringsämnen inverkar på hälsan. Nutrition under livscykeln tar upp specifika behov och råd under livets olika skeden. Metodik inom kost och nutrition beskriver metoder inom nutritionsområdet. Boken vänder sig till studenter och yrkesverksamma inom hälsoområdet. Den används som lärobok vid olika universitets- och högskoleutbildningar och är ett stöd för exempelvis dietister, nutritionister, kostvetare, tandläkare, sjuksköterskor och läkare. Det är en omfattande fakta- och uppslagsbok skriven av experter på olika områden inom den mångfasetterade disciplinen nutrition. De många författarna är erfarna inom såväl forskning som verksamhet vid universitet, högskolor, hälso- och sjukvård och myndigheter. Sagt om boken "Mycket innehållsrik, lätt att hitta i och leder vidare till fördjupningar. Som verksam inom nutritionsområdet tycker jag att boksläppet av en ny utgåva av Näringslära för högskolan är en stor händelse. Även denna gång får jag möjlighet att ta del av ett gediget innehåll, skrivet av författare med stor kunskap och erfarenhet inom området." Cecilia Nälsén, Örebro universitet, chefredaktör nutritionsfakta.se. Om författarna Redaktörer Christina Berg, leg. dietist och verksam som professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet. Lars Ellegård, överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och docent i klinisk nutrition vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Christel Larsson, nutritionist och folkhälsovetare, professor i kostvetenskap, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Näringslära för högskolan (2021)

I augusti 2021 släpptes boken Näringslära för högskolan skriven av Christina Berg, Lars Ellegård, Christel Larsson. Det är den 7e upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 496 sidor djupgående information om medicin. Förlaget bakom boken är Liber som har sitt säte i Solna.

Köp boken Näringslära för högskolan på Studentapan och spara uppåt 13% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Finns i 7 upplagor

Upplaga 7, Upplaga 6, Upplaga 5, Upplaga 4, Upplaga 3, Upplaga 2, Upplaga 1

Tillhör kategorierna

Referera till Näringslära för högskolan (Upplaga 7)

Harvard

Berg, C., Ellegård, L. & Larsson, C. (2021). Näringslära för högskolan. 7:e uppl. Liber.

Oxford

Berg, Christina, Ellegård, Lars & Larsson, Christel, Näringslära för högskolan, 7 uppl. (Liber, 2021).

APA

Berg, C., Ellegård, L., & Larsson, C. (2021). Näringslära för högskolan (7:e uppl.). Liber.

Vancouver

Berg C, Ellegård L, Larsson C. Näringslära för högskolan. 7:e uppl. Liber; 2021.

Alla upplagor

Köp boken

795 kr
915 kr

Skynda dig - Bara ett fåtal säljare kvar!