Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition; Lillemor Abrahamsson, Agneta Andersson, Gerd Nilsson (red.); 2013
Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition; Lillemor Abrahamsson, Agneta Andersson, Gerd Nilsson (red.); 2013

Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition Upplaga 6

av Lillemor Abrahamsson, Agneta Andersson, Gerd Nilsson (red.)

5.0 (10)

  • Upplaga: 6e upplagan
  • Utgiven: 2013
  • ISBN: 9789147105205
  • Sidor: 480 st
  • Förlag: Liber
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition är ett svenskt standardverk inom utbildningar på högskolenivå, sedan 30 år tillbaka. Läs mer Boken (upplaga 6) presenterar bland annat: - Näringsämnen, digestion, metabolism och behov - Bioaktiva ämnen i kosten och nutritionsgenomik - Hälsopåståenden om ämnen i livsmedel - Kostrelaterade sjukdomar i Sverige och internationellt - Matvanor, kostundersökningar och nutritionsstatusbestämning - Idrottsnutrition - Kostsociologi och modedieter - Uppdaterade näringsrekommendationer Förutom faktainformation innehåller boken många idéer som kan användas inom undervisning och nutritionsarbete. Boken vänder sig till universitets- och högskolestudenter inom näringslära, kost och hälsa samt till yrkesverksamma inom hälsoområdet, t.ex. lärare, dietister, nutritionister, läkare och sjuksköterskor. Den fungerar också utmärkt som innehållsrik uppslagsbok. De 20 författarna är erfarna universitetslärare, nutritionister, dietister och forskare. Om författarna Lillemor Abrahamsson, f.d. universitetslektor, fil. dr, Institutionen för kostvetenskap, (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Uppsala universitet. Agneta Andersson, universitetslektor, docent, med. dr, leg. dietist, Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Gerd Nilsson, f.d. universitetslektor, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Göteborgs universitet.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition (2013)

I juli 2013 släpptes boken Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition skriven av Lillemor Abrahamsson, Agneta Andersson, Gerd Nilsson (red.). Det är den 6e upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 480 sidor djupgående information om medicin. Förlaget bakom boken är Liber som har sitt säte i Solna.

Köp boken Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition på Studentapan och spara pengar.

Finns i 7 upplagor

Upplaga 7, Upplaga 6, Upplaga 5, Upplaga 4, Upplaga 3, Upplaga 2, Upplaga 1

Tillhör kategorierna

Referera till Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition (Upplaga 6)

Harvard

Abrahamsson, L., Andersson, A. & (red.), G. N. (2013). Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition. 6:e uppl. Liber.

Oxford

Abrahamsson, Lillemor, Andersson, Agneta & (red.), Gerd Nilsson, Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition, 6 uppl. (Liber, 2013).

APA

Abrahamsson, L., Andersson, A., & (red.), G. N. (2013). Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition (6:e uppl.). Liber.

Vancouver

Abrahamsson L, Andersson A, (red.) GN. Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition. 6:e uppl. Liber; 2013.

Alla upplagor

Köp boken

309 kr
915 kr