Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer; Herluf Thougaard, Verner Varlund, Rene Møller Madsen; 2007
Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer; Herluf Thougaard, Verner Varlund, Rene Møller Madsen; 2007

Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer Upplaga 2

av Herluf Thougaard, Verner Varlund, Rene Møller Madsen

4.6 (8)

  • Upplaga: 2a upplagan
  • Utgiven: 2007
  • ISBN: 9789144006567
  • Sidor: 414 st
  • Förlag: Studentlitteratur AB
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Boken ger en grundläggande förståelse för olika celltyper och deras funktion, mikroorganismers tillväxt, metabolism samt en presentation av bakteriesystematiken.Förutom bakterier beskrivs svampar, virus, protozoer, alger och parasiter. Ett kapitel behandlar mikroorganismer hos människor och djur. Ett annat beskriver genteknikens viktigaste principer och i fyra kapitel ges utrymme åt produktionshygien, livsmedelsproduktion, konservering och fermentering.Den nya upplagan är uppdaterad och utökad främst med avseende på gentekniken och bakteriesystematiken.Boken lämpar sig för introducerande högskole- och universitetsstudier i ämnet, i första hand på utbildningar med livsmedelsanknytning. Den kan även med fördel användas som fortbildningslitteratur inom exempelvis livsmedelsindustrin.Boken finns även i en kortversion som omfattar endast grundläggande mikrobiologi och där de livsmedelsrelaterade kapitlen har tagits bort (www.studentlitteratur.se/32522).

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer (2007)

I september 2007 släpptes boken Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer skriven av Herluf Thougaard, Verner Varlund, Rene Møller Madsen. Det är den 2a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 414 sidor djupgående information om biologi. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.

Köp boken Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer på Studentapan och spara pengar.

Tillhör kategorierna

Referera till Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer (Upplaga 2)

Harvard

Thougaard, H., Varlund, V. & Madsen, R. M. (2007). Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer. 2:a uppl. Studentlitteratur AB.

Oxford

Thougaard, Herluf, Varlund, Verner & Madsen, Rene Møller, Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer, 2 uppl. (Studentlitteratur AB, 2007).

APA

Thougaard, H., Varlund, V., & Madsen, R. M. (2007). Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer (2:a uppl.). Studentlitteratur AB.

Vancouver

Thougaard H, Varlund V, Madsen RM. Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer. 2:a uppl. Studentlitteratur AB; 2007.

Köp boken

359 kr