Den gastronomiska revolutionen; Håkan Jönsson; 2012
Den gastronomiska revolutionen; Håkan Jönsson; 2012

Den gastronomiska revolutionen Upplaga 1

av Håkan Jönsson

5.0 (1)

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2012
  • ISBN: 9789173314848
  • Sidor: 224 st
  • Förlag: Carlsson
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje är politikens väg från motbokspolitik till statsunderstödda sommelierutbildningar. Dessa förändringar har återverkningar långt utanför krogarna. Stadsbilden i städerna, kulturlandskapet på landsbygden och familjelivet har påverkats. Hur kunde detta ske? Och hur har det skett? Här beskrivs vad det var som hände och varför. Allt har sin början i restaurangköket. Håkan Jönsson är docent i etnologi i Lund, men arbetade dessförinnan som utbildad kock under tio år i restaurangbranschen i olika typer av kök. För bokens arbete har han återbesökt köken och matsalarna.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Den gastronomiska revolutionen (2012)

I mars 2012 släpptes boken Den gastronomiska revolutionen skriven av Håkan Jönsson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 224 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Carlsson som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Den gastronomiska revolutionen på Studentapan och spara pengar.

Referera till Den gastronomiska revolutionen (Upplaga 1)

Harvard

Jönsson, H. (2012). Den gastronomiska revolutionen. 1:a uppl. Carlsson.

Oxford

Jönsson, Håkan, Den gastronomiska revolutionen, 1 uppl. (Carlsson, 2012).

APA

Jönsson, H. (2012). Den gastronomiska revolutionen (1:a uppl.). Carlsson.

Vancouver

Jönsson H. Den gastronomiska revolutionen. 1:a uppl. Carlsson; 2012.

Köp boken

185 kr

Skynda dig - Bara ett fåtal säljare kvar!