Livsmedelsvetenskap; Annica Nylander, Lena Jonsson, Ingela Marklinder, Margaretha Nydahl; 2014
Livsmedelsvetenskap; Annica Nylander, Lena Jonsson, Ingela Marklinder, Margaretha Nydahl; 2014

Livsmedelsvetenskap Upplaga 2

av Annica Nylander, Lena Jonsson, Ingela Marklinder, Margaretha Nydahl

4.9 (10)

  • Upplaga: 2a upplagan
  • Utgiven: 2014
  • ISBN: 9789144095677
  • Sidor: 382 st
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

"Livsmedelsvetenskap" är ett tvärvetenskapligt ämne som undersöker mat från olika synvinklar: gott, hälsosamt, prisvärt, säkert och miljövänligt. Forskningen understryker vikten av att kunna hantera, producera och värdera mat på ett korrekt sätt. Att laga och förvara mat på bästa sätt kan förbättra kvaliteten och även bidra till miljövård. Den nya utgåvan av "Livsmedelsvetenskap" ger svar på samtida frågor som rör hela kedjan, från odling och uppfödning till den serverade maträtten, och förklarar de många faktorer som påverkar matens kvalitet.

De första kapitlen lyfter fram generella aspekter kring livsmedelskvalitet, konserveringsmetoder och tekniker för matlagning. Sedan följer kapitel om varje typ av livsmedel från råvarans ursprung, via kemisk sammansättning, till vad som sker under tillagning. Varje råvaras närings-, hälso- och miljöaspekter behandlas. Avslutningsvis finns ett kapitel om brödbakning, inklusive bakning med fullkornsbröd genom skållning eller surdegsteknik.

Varje kapitel innehåller information om:

  • Ursprung, struktur och sammansättning av råvaran.
  • Kvalitetskriterier.
  • Industriell produktion.
  • Förvaring, förberedelser och tillagningsmetoder.
  • Miljö- och hälsoaspekter.

Denna bok riktar sig främst till högskole- och universitetsstudenter inom områden som dietister, kostekonomer, kostvetare, livsmedelsagronomer, livsmedelsingenjörer, lärare i hem- och konsumentkunskap, miljöinspektörer, nutritionister, och flera andra. "Livsmedelsvetenskap" ger de grundläggande kunskaper om livsmedel som studenter behöver både i sin utbildning och i framtida yrken.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Livsmedelsvetenskap (2014)

I augusti 2014 släpptes boken Livsmedelsvetenskap skriven av Annica Nylander, Lena Jonsson, Ingela Marklinder, Margaretha Nydahl. Det är den 2a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 382 sidor djupgående information om teknik. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur som har sitt säte i Lund.

Köp boken Livsmedelsvetenskap på Studentapan och spara pengar.

Finns i 3 upplagor

Upplaga 3, Upplaga 2, Upplaga 1

Tillhör kategorierna

Referera till Livsmedelsvetenskap (Upplaga 2)

Harvard

Nylander, A., Jonsson, L., Marklinder, I. & Nydahl, M. (2014). Livsmedelsvetenskap. 2:a uppl. Studentlitteratur.

Oxford

Nylander, Annica, Jonsson, Lena, Marklinder, Ingela & Nydahl, Margaretha, Livsmedelsvetenskap, 2 uppl. (Studentlitteratur, 2014).

APA

Nylander, A., Jonsson, L., Marklinder, I., & Nydahl, M. (2014). Livsmedelsvetenskap (2:a uppl.). Studentlitteratur.

Vancouver

Nylander A, Jonsson L, Marklinder I, Nydahl M. Livsmedelsvetenskap. 2:a uppl. Studentlitteratur; 2014.

Köp boken

359 kr