"Livsmedelsvetenskap" är ett tvärvetenskapligt ämne som undersöker mat från olika synvinklar: gott, hälsosamt, prisvärt, säkert och miljövänligt. Forskningen understryker vikten av att kunna hantera, producera och värdera mat på ett korrekt sätt. Att laga och förvara mat på bästa sätt kan förbättra kvaliteten och även bidra till miljövård. Den nya utgåvan av "Livsmedelsvetenskap" ger svar på samtida frågor som rör hela kedjan, från odling och uppfödning till den serverade maträtten, och förklarar de många faktorer som påverkar matens kvalitet.
De första kapitlen lyfter fram generella aspekter kring livsmedelskvalitet, konserveringsmetoder och tekniker för matlagning. Sedan följer kapitel om varje typ av livsmedel från råvarans ursprung, via kemisk sammansättning, till vad som sker under tillagning. Varje råvaras närings-, hälso- och miljöaspekter behandlas. Avslutningsvis finns ett kapitel om brödbakning, inklusive bakning med fullkornsbröd genom skållning eller surdegsteknik.
Varje kapitel innehåller information om:
Denna bok riktar sig främst till högskole- och universitetsstudenter inom områden som dietister, kostekonomer, kostvetare, livsmedelsagronomer, livsmedelsingenjörer, lärare i hem- och konsumentkunskap, miljöinspektörer, nutritionister, och flera andra. "Livsmedelsvetenskap" ger de grundläggande kunskaper om livsmedel som studenter behöver både i sin utbildning och i framtida yrken.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
I augusti 2014 släpptes boken Livsmedelsvetenskap skriven av Annica Nylander, Lena Jonsson, Ingela Marklinder, Margaretha Nydahl. Det är den 2a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 382 sidor djupgående information om teknik. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur som har sitt säte i Lund.
Köp boken Livsmedelsvetenskap på Studentapan och spara pengar.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Baserat på 10 recensioner från verifierade användare
4.9 (10)
10 recensioner
Julius
Göteborg
bra för studierna
Elin
Varberg
Förklarar livsmedel på ett väldigt tydligt sätt
Gavhar
Farsta
Man får stor chans att lära sig mycket värdefulla information för hälsan
Julia
Västerås
Intressant fakta om livsmedelskunskap!
Per
Smålandsstenar
Denna bok ger dig grundläggande kunskap om livsmedelshantering, hur olika livsmedel påverkas av tillagning, temperatur, miljö osv. Du får kunskaper om praktisk hantering av livsmedel men också hur livsmedel förändras enligt kemiska principer.
Frida
Kalmar
Går in på djupet inom ämnet! Enkel att förstå!