Livsmedelsvetenskap; Annica Nylander, Ingela Marklinder, Margaretha Nydahl, Eva-Britt Kvarnbrink, Anna Post, Jenny Schelin, Ingegerd Sjöholm; 2024
Livsmedelsvetenskap; Annica Nylander, Ingela Marklinder, Margaretha Nydahl, Eva-Britt Kvarnbrink, Anna Post, Jenny Schelin, Ingegerd Sjöholm; 2024

Livsmedelsvetenskap Upplaga 3

av Annica Nylander, Ingela Marklinder, Margaretha Nydahl, Eva-Britt Kvarnbrink, Anna Post

  • Upplaga: 3e upplagan
  • Utgiven: 2024
  • ISBN: 9789144159898
  • Sidor: 441 st
  • Förlag: Studentlitteratur AB
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Livsmedelsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som belyser mat ur olika vetenskapliga perspektiv. Det omfattar livsmedelskedjan, från råvarans ursprung och kemiska sammansättning till förädling, tillagning och konsumtion. Vårt livsmedelssystem står inför en nödvändig omställning. För att möta framtidens utmaningar måste vi främja hälsa, klimat och miljö. Dessutom måste systemet kunna försörja befolkningen med tillräcklig mat och näring även under kriser. Livsmedelsvetenskap ger svar på aktuella frågor som rör hela kedjan från odling och uppfödning till den ätfärdiga maträtten med målet att sträva mot en hälsosammare och mer hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion. I denna utgåva har de uppdaterade Nordiska näringsrekommendationerna och ett kapitel om växtbaserade livsmedel inkluderats. Denna bok inleds med övergripande kapitel om livsmedelskvalitet, konserveringsmetoder och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive livsmedelsgrupp från råvarans ursprung, via kemisk sammansättning, till vad som händer under tillagning. Närings-, hälso- och miljöaspekter behandlas på respektive råvara. Genomgående innehåller kapitlen fakta om: • råvarans ursprung, uppbyggnad och sammansättning • kvalitetskriterier • industriell tillverkning • förvaring, beredning och tillagningsmetoder • miljö och hälsa. Boken vänder sig i första hand till studenter på högskola/universitetet samt även andra matintresserade personer. Boken är tänkt att användas på utbildningar inom livsmedelsvetenskap för dietister, gastronomer, kostekonomer, kostvetare, lärare i hem- och konsumentkunskap, livsmedelsagronomer och nutritionister.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Livsmedelsvetenskap (2024)

I augusti 2024 släpptes boken Livsmedelsvetenskap skriven av Annica Nylander, Ingela Marklinder, Margaretha Nydahl, Eva-Britt Kvarnbrink, Anna Post, Jenny Schelin, Ingegerd Sjöholm. Det är den 3e upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 441 sidor djupgående information om teknik. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.

Köp boken Livsmedelsvetenskap på Studentapan och spara pengar.

Finns i 3 upplagor

Upplaga 3, Upplaga 2, Upplaga 1

Tillhör kategorierna

Referera till Livsmedelsvetenskap (Upplaga 3)

Harvard

Nylander, A., Marklinder, I., Nydahl, M., Kvarnbrink, E.-B., Post, A., Schelin, J. & Sjöholm, I. (2024). Livsmedelsvetenskap. 3:e uppl. Studentlitteratur AB.

Oxford

Nylander, Annica, Marklinder, Ingela, Nydahl, Margaretha, Kvarnbrink, Eva-Britt, Post, Anna, Schelin, Jenny & Sjöholm, Ingegerd, Livsmedelsvetenskap, 3 uppl. (Studentlitteratur AB, 2024).

APA

Nylander, A., Marklinder, I., Nydahl, M., Kvarnbrink, E.-B., Post, A., Schelin, J., & Sjöholm, I. (2024). Livsmedelsvetenskap (3:e uppl.). Studentlitteratur AB.

Vancouver

Nylander A, Marklinder I, Nydahl M, Kvarnbrink EB, Post A, Schelin J, m.fl. Livsmedelsvetenskap. 3:e uppl. Studentlitteratur AB; 2024.
Begagnad bok från 399 kr
Upplaga 2 finns tillgänglig som begagnad.

Alla upplagor

Köp boken

Helt ny

752 kr