Människors möte med mat och måltider; Christina Berg, Christel Larsson, Päivi Palojoki; 2024
Människors möte med mat och måltider; Christina Berg, Christel Larsson, Päivi Palojoki; 2024

Människors möte med mat och måltider Upplaga 1

av Christina Berg, Christel Larsson, Päivi Palojoki

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2024
  • ISBN: 9789147147144
  • Sidor: 256 st
  • Förlag: Liber
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Människors möte med mat och måltider syftar till att ge en ökad förståelse för samhällsrelevant kostvetenskaplig kunskap. Bland annat belyser boken matvanor ur ett hållbarhetsperspektiv, matlandskap och matkultur i ständig förändring, möten med främmande smaker, selektivt ätande, kunskap i handling samt vikten av reflektion i lärande och måltidsskapande. Läsaren får även inblick i betydelsen av politiska styrsystem och kulturell kompetens i arbetet med mat och måltider. Främst vänder sig boken till studenter och yrkesverksamma med intresse för mat och måltider, exempelvis kostvetare, dietister, måltidskreatörer, gastronomer och lärare i hem- och konsumentkunskap. Boken fokuserar på dem som dessa personer har för avsikt att undervisa, ge råd till, informera, ta beslut för eller laga mat till. Sagt om boken "Det breda perspektivet och de många infallsvinklarna öppnar [...] för att läsare av boken bör kunna hittas inom flera olika kunskaps- och branschområden. Allt som har med mat att göra, kulturellt, politiskt, globalt och hållbart beskrivs i 14 kapitel med så vitt skilda rubriker som Möten med nya smaker – om sensoriska perspektiv och preferensbildning och Politiska styrsystem bakom den offentliga måltiden. Boken är mycket pedagogiskt upplagd med en översiktlig beskrivning av varje kapitels innehåll, och kapitlen har även avslutande sammanfattande reflektioner och referenser. Människors möte med mat och måltider är ett intressant och angeläget bidrag både som kurslitteratur och lättillgänglig facklitteratur. Charlotte Berglund, lektör, BTJ-häftet nr 21, 2024. Helhetsbetyg: 5. Om författarna Redaktörer för boken är Christina Berg, professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet. Christel Larsson, professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet.Päivi Palojoki, affilierad professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet samt professor i pedagogik i huslig ekonomi vid Pedagogiska fakulteten, Helsingfors universitet. Medförfattare: Carina Abrahamson, Lena Gripeteg, Louise Hård, Jenny Lind, Christina Lundberg, Cecilia Magnusson Sporre, Sara McGarvie, Isabelle Mulkerrins, Hillevi Prell, Mia Prim, Jenny Rendahl, Malin Rödin, Louise Skoog, Frode Slinde.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Människors möte med mat och måltider (2024)

I augusti 2024 släpptes boken Människors möte med mat och måltider skriven av Christina Berg, Christel Larsson, Päivi Palojoki. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 256 sidor djupgående information om medicin. Förlaget bakom boken är Liber som har sitt säte i Solna.

Köp boken Människors möte med mat och måltider på Studentapan och spara pengar.

Referera till Människors möte med mat och måltider (Upplaga 1)

Harvard

Berg, C., Larsson, C. & Palojoki, P. (2024). Människors möte med mat och måltider. 1:a uppl. Liber.

Oxford

Berg, Christina, Larsson, Christel & Palojoki, Päivi, Människors möte med mat och måltider, 1 uppl. (Liber, 2024).

APA

Berg, C., Larsson, C., & Palojoki, P. (2024). Människors möte med mat och måltider (1:a uppl.). Liber.

Vancouver

Berg C, Larsson C, Palojoki P. Människors möte med mat och måltider. 1:a uppl. Liber; 2024.

Köp boken

Helt ny

448 kr