Hur förändras vårt näringsbehov genom livets olika skeden? Finns det en diet som är bättre än alla andra? Varför anses rödbetor vara hälsosamma? I vilka livsmedel kan vi hitta vitamin D? Hur kan veganer få i sig omega-3-fettsyror? "Näring och hälsa" ger svar på dessa och många andra frågor, med en kombination av grundläggande kunskap och aktuella forskningsresultat inom näring och hälsovetenskap.
Förståelsen för matens roll och hur den påverkar både vår hälsa och vår omgivning är central för oss alla. Denna bok täcker en rad ämnen inklusive näringslära, livsmedelsvetenskap och dietens påverkan på uppkomst och behandling av vanliga sjukdomar. Vegetariska dieter och dess påverkan på näring och hälsa är en ständigt närvarande tråd genom boken. Med det växande intresset för växtbaserad kost ur både hälso- och miljöperspektiv, har mat och miljö fått ett eget kapitel i boken.
"Näring och hälsa" vänder sig till studenter på både grund- och avancerad nivå, såväl som yrkesverksamma inom hälso- och sjukvården, kost- och nutritionsvetenskap, livsmedelsvetenskap och wellness. Boken fungerar också som en uppslagsbok för alla som har ett intresse för kostvanor och hälsa.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
I juni 2020 släpptes boken Näring och hälsa skriven av Ulla Johansson, Anna Stubbendorff. Det är den 4e upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 471 sidor djupgående information om medicin. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.
Köp boken Näring och hälsa på Studentapan och spara pengar.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Baserat på 9 recensioner från verifierade användare
4.7 (9)
9 recensioner
Linnea
Uppsala
Mycket bra bok
Anneli
Helsingborg
Mycket lärorik och bra upplagd bok.
Linda
Umeå
Bra material till kursen jag läste.
Ludmila
Höganäs
Användbar och bra
Lucas
Alfta
Knappt öppnad, utmärkt skick.
Linda
Vikbolandet
Jätte bra bok