Näring och hälsa; Ulla Johansson, Anna Stubbendorff; 2020
1 säljare

Näring och hälsa Upplaga 4

av Ulla Johansson, Anna Stubbendorff

Hur förändras vårt näringsbehov genom livets olika skeden? Finns det en diet som är bättre än alla andra? Varför anses rödbetor vara hälsosamma? I vilka livsmedel kan vi hitta vitamin D? Hur kan veganer få i sig omega-3-fettsyror? "Näring och hälsa" ger svar på dessa och många andra frågor, med en kombination av grundläggande kunskap och aktuella forskningsresultat inom näring och hälsovetenskap.

Förståelsen för matens roll och hur den påverkar både vår hälsa och vår omgivning är central för oss alla. Denna bok täcker en rad ämnen inklusive näringslära, livsmedelsvetenskap och dietens påverkan på uppkomst och behandling av vanliga sjukdomar. Vegetariska dieter och dess påverkan på näring och hälsa är en ständigt närvarande tråd genom boken. Med det växande intresset för växtbaserad kost ur både hälso- och miljöperspektiv, har mat och miljö fått ett eget kapitel i boken.

"Näring och hälsa" vänder sig till studenter på både grund- och avancerad nivå, såväl som yrkesverksamma inom hälso- och sjukvården, kost- och nutritionsvetenskap, livsmedelsvetenskap och wellness. Boken fungerar också som en uppslagsbok för alla som har ett intresse för kostvanor och hälsa.

Hur förändras vårt näringsbehov genom livets olika skeden? Finns det en diet som är bättre än alla andra? Varför anses rödbetor vara hälsosamma? I vilka livsmedel kan vi hitta vitamin D? Hur kan veganer få i sig omega-3-fettsyror? "Näring och hälsa" ger svar på dessa och många andra frågor, med en kombination av grundläggande kunskap och aktuella forskningsresultat inom näring och hälsovetenskap.

Förståelsen för matens roll och hur den påverkar både vår hälsa och vår omgivning är central för oss alla. Denna bok täcker en rad ämnen inklusive näringslära, livsmedelsvetenskap och dietens påverkan på uppkomst och behandling av vanliga sjukdomar. Vegetariska dieter och dess påverkan på näring och hälsa är en ständigt närvarande tråd genom boken. Med det växande intresset för växtbaserad kost ur både hälso- och miljöperspektiv, har mat och miljö fått ett eget kapitel i boken.

"Näring och hälsa" vänder sig till studenter på både grund- och avancerad nivå, såväl som yrkesverksamma inom hälso- och sjukvården, kost- och nutritionsvetenskap, livsmedelsvetenskap och wellness. Boken fungerar också som en uppslagsbok för alla som har ett intresse för kostvanor och hälsa.

Upplaga: 4e upplagan
Utgiven: 2020
ISBN: 9789144125947
Förlag: Studentlitteratur AB
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 471 st
4 upplagor
Upplaga 3 (2014)
från 179 kr
Upplaga 2 (2007)
från 119 kr
Upplaga 1 (2004)
från 175 kr
Upplaga 4 (2020)
från 655 kr

Hur förändras vårt näringsbehov genom livets olika skeden? Finns det en diet som är bättre än alla andra? Varför anses rödbetor vara hälsosamma? I vilka livsmedel kan vi hitta vitamin D? Hur kan veganer få i sig omega-3-fettsyror? "Näring och hälsa" ger svar på dessa och många andra frågor, med en kombination av grundläggande kunskap och aktuella forskningsresultat inom näring och hälsovetenskap.

Förståelsen för matens roll och hur den påverkar både vår hälsa och vår omgivning är central för oss alla. Denna bok täcker en rad ämnen inklusive näringslära, livsmedelsvetenskap och dietens påverkan på uppkomst och behandling av vanliga sjukdomar. Vegetariska dieter och dess påverkan på näring och hälsa är en ständigt närvarande tråd genom boken. Med det växande intresset för växtbaserad kost ur både hälso- och miljöperspektiv, har mat och miljö fått ett eget kapitel i boken.

"Näring och hälsa" vänder sig till studenter på både grund- och avancerad nivå, såväl som yrkesverksamma inom hälso- och sjukvården, kost- och nutritionsvetenskap, livsmedelsvetenskap och wellness. Boken fungerar också som en uppslagsbok för alla som har ett intresse för kostvanor och hälsa.

Hur förändras vårt näringsbehov genom livets olika skeden? Finns det en diet som är bättre än alla andra? Varför anses rödbetor vara hälsosamma? I vilka livsmedel kan vi hitta vitamin D? Hur kan veganer få i sig omega-3-fettsyror? "Näring och hälsa" ger svar på dessa och många andra frågor, med en kombination av grundläggande kunskap och aktuella forskningsresultat inom näring och hälsovetenskap.

Förståelsen för matens roll och hur den påverkar både vår hälsa och vår omgivning är central för oss alla. Denna bok täcker en rad ämnen inklusive näringslära, livsmedelsvetenskap och dietens påverkan på uppkomst och behandling av vanliga sjukdomar. Vegetariska dieter och dess påverkan på näring och hälsa är en ständigt närvarande tråd genom boken. Med det växande intresset för växtbaserad kost ur både hälso- och miljöperspektiv, har mat och miljö fått ett eget kapitel i boken.

"Näring och hälsa" vänder sig till studenter på både grund- och avancerad nivå, såväl som yrkesverksamma inom hälso- och sjukvården, kost- och nutritionsvetenskap, livsmedelsvetenskap och wellness. Boken fungerar också som en uppslagsbok för alla som har ett intresse för kostvanor och hälsa.

Begagnad bok
655 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.
655 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar