spara 35%
5+ säljare
Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik Upplaga 3
Näringslära för sjuksköterskor svarar mot en efterfrågan om en lärobok i ämnet som är väl anpassad till sjuksköterskeutbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, Grundläggande näringslära, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, Klinisk nutrition, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden avseende nutrition.
I denna tredje upplaga är det främst kapitlet om koster och ätstöd inom vård och omsorg som har uppdaterats eftersom de tre grundkosterna (SNR-kost, A-kost och E-kost) togs bort vid årsskiftet 2017/18. Livsmedelsverkets nya rekommendationer för kost inom vård och omsorg grundar sig på Nordiska näringsrekommendationer med anpassningar for vårdtagare med ätproblem. Vidare har munhälsa och livsmedelshygien i vård och omsorg, fått ökat utrymme. Ett kapitel där läsaren kan testa sina kunskaper har tillkommit, med syfte att framhäva bokens praktiska anknytning.
Boken är främst avsedd för sjuksköterskeprogrammet på grundläggande nivå.
Upplaga: 3e upplagan
Utgiven: 2018
ISBN: 9789144122144
Förlag: Studentlitteratur AB
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 242 st
3 upplagor
Näringslära för sjuksköterskor svarar mot en efterfrågan om en lärobok i ämnet som är väl anpassad till sjuksköterskeutbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, Grundläggande näringslära, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, Klinisk nutrition, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden avseende nutrition.
I denna tredje upplaga är det främst kapitlet om koster och ätstöd inom vård och omsorg som har uppdaterats eftersom de tre grundkosterna (SNR-kost, A-kost och E-kost) togs bort vid årsskiftet 2017/18. Livsmedelsverkets nya rekommendationer för kost inom vård och omsorg grundar sig på Nordiska näringsrekommendationer med anpassningar for vårdtagare med ätproblem. Vidare har munhälsa och livsmedelshygien i vård och omsorg, fått ökat utrymme. Ett kapitel där läsaren kan testa sina kunskaper har tillkommit, med syfte att framhäva bokens praktiska anknytning.
Boken är främst avsedd för sjuksköterskeprogrammet på grundläggande nivå.
229 kr350 krSpara 121 kr (35%) mot nypris
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.