Hur kan hållbarhetsarbete implementeras i förskolan? Hur kan man ta steget vidare från att bara plocka skräp och sortera sopor? Hur kan man förbereda dagens barn på de utmaningar de kommer att ställas inför som vuxna?
I "Hållbarhet och egenmakt i förskolan" besöker Marit Olanders tre förskolor, varav två ligger i Malmö och en samisk i Norge, som tar itu med dessa frågor. Hon träffar 'Kungen' i mikrosamhället 'Den återvunna staden', ser hur barn och pedagoger skapar sina egna leksaker av trä och får inblick i respekten för naturen i samisk kultur.
Boken behandlar också teoretiska aspekter av hållbarhet och egenmakt, såsom barnens deltagande och tillgång till offentliga utrymmen, betydelsen av kunskap om olika arter och perspektiv på ledarskap.
Genom att läsa "Hållbarhet och egenmakt i förskolan" får läsaren verktyg för att skapa en känsla av egenmakt, både teoretiskt och praktiskt, tillsammans med barnen.
Boken avrundas med en diskussion om hur människans relation till jorden kan förstås, med en jämförelse mellan västerländsk kultur och tre ursprungskulturer.
Denna bok är riktad till både blivande och verksamma förskollärare på olika nivåer inom förskolan.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
I augusti 2022 släpptes boken Hållbarhet och egenmakt i förskolan skriven av Gezim Isufi, Bim Riddersporre, Kristina Westlund, Marit Olanders, Anette Barr, Carina Berkhuizen, Maria Borda. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 160 sidor djupgående information om pedagogik. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.
Köp boken Hållbarhet och egenmakt i förskolan på Studentapan och spara pengar.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Baserat på 4 recensioner från verifierade användare
4.8 (4)
4 recensioner
Emma
Malmö
Givande och lärorik läsning!
Iben
Limhamn
Super lätt att gå till
Nisreen
Helsingborg
jättebra bok och läsa
Anna
Hörby
Bra bok att ha till naturkunskap kursen på förskollärar utbildningen.