Praktisk gastronomi Servera på restaurang; Mats Jonson, Miriam Bagner-Jensmar; 2008
Praktisk gastronomi Servera på restaurang; Mats Jonson, Miriam Bagner-Jensmar; 2008

Praktisk gastronomi Servera på restaurang Upplaga 1

av Mats Jonson, Miriam Bagner-Jensmar

4.5 (2)

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2008
  • ISBN: 9789147082636
  • Sidor: 176 st
  • Förlag: Liber
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna.Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna. Utmärkande drag - Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista - Illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen Serveringsarbetet består av två viktiga delar: teknisk kunskap om arbetet i matsalen och att kunna läsa gästen. Praktisk gastronomi – servera på restaurang handlar bland annat om mötet med gästen, matsalens organisation och dess utrustning, om uppdukning, serveringsmetoder och försäljningsteknik. Måltidstillfällen, restaurangens miljö och festvåningsarbete tas också upp Om författarna Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning, drycker och barteknik vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är gastronomiutbildad i Sverige, Tyskland, Hong Kong och England och är vid sidan av undervisningen också verksam som mat- och dryckesskribent. Miriam Bagner-Jensmar är serveringslärare och grundutbildad i London där hon även arbetat inom restaurang. Hon är examinerad från Grythyttans restauranghögskola med servering som specialämne. Vid sidan av läraryrket driver hon en cateringfirma. Praktisk gastronomi – servera på restaurang har vunnit pris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2008, i kategorin ”Undervisningslitteratur”. Motivering: "En kunskapsfylld bok som tar fasta på matsalen som arbetsplats och som med fokus på gästen och helheten kommer att öka värdet av restaurangupplevelsen."

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Praktisk gastronomi Servera på restaurang (2008)

I juni 2008 släpptes boken Praktisk gastronomi Servera på restaurang skriven av Mats Jonson, Miriam Bagner-Jensmar. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 176 sidor. Förlaget bakom boken är Liber som har sitt säte i Solna.

Köp boken Praktisk gastronomi Servera på restaurang på Studentapan och spara uppåt 45% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Referera till Praktisk gastronomi Servera på restaurang (Upplaga 1)

Harvard

Jonson, M. & Bagner-Jensmar, M. (2008). Praktisk gastronomi Servera på restaurang. 1:a uppl. Liber.

Oxford

Jonson, Mats & Bagner-Jensmar, Miriam, Praktisk gastronomi Servera på restaurang, 1 uppl. (Liber, 2008).

APA

Jonson, M., & Bagner-Jensmar, M. (2008). Praktisk gastronomi Servera på restaurang (1:a uppl.). Liber.

Vancouver

Jonson M, Bagner-Jensmar M. Praktisk gastronomi Servera på restaurang. 1:a uppl. Liber; 2008.

Köp boken

359 kr
649 kr