Den klassiska boken som ger grundkunskaperna inom områdena kallkök och varmkök. Boken som genom sitt lättillgängliga språk får med sig samtliga elever.
Läs mer
Utmärkande drag
- Texten innehåller konkreta exempel
- Grupparbetsuppgifter ger möjlighet att diskutera och tillämpa kunskaperna
- Anpassad språknivå
"Att vara kock är ungefär som att vara musiker. Här ger jag dig noterna i form av ett skafferi fullt av metoder och recept. Om det blir en harmonisk symfoni av god mat är nu upp till dig. Ta det lite piano i början och ge inte upp om du skulle misslyckas med någon rätt. Det är av misstagen man lär sig.” Så presenterar författaren Göran Johannesson sin bok Varmkök och kallkök.
Boken tar upp de grundläggande matlagningsmetoderna i det varma och kalla köket. Här beskrivs även olika redskap, hantering och förvaring, uppläggning och garnering samt matsedelsteknikens grunder. I boken finns dessutom ett stort antal recept och en ordlista med facktermer.
Boken finns hos Inläsningstjänst.
Om författarna
Göran Johannesson är lärare på hotell- och restaurangprogrammet på Upplands-Brogymnasiet i Kungsängen. Innan han gav sig in på lärarbanan arbetade han som restaurangkock i Sverige och utomlands. 1999 tilldelades han priset Årets Kocklärare av Werner Vögelis vänner och tidningen Restarang och storhushåll. Han har även tilldelats Gastronomiska akademiens Findusstipendium för betydelsefulla insatser för att höja den gastronomiska standarden i Sverige.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker