Matlagning : en handbok; Jan-Erik Hallberg, Anders Hjelmberg; 2010
Matlagning : en handbok; Jan-Erik Hallberg, Anders Hjelmberg; 2010

Matlagning : en handbok Upplaga 3

av Jan-Erik Hallberg, Anders Hjelmberg

5.0 (2)

  • Upplaga: 3e upplagan
  • Utgiven: 2010
  • ISBN: 9789144060521
  • Sidor: 422 st
  • Förlag: Studentlitteratur AB
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Matlagning är en metodhandbok med alla grundläggande tillagningsmetoder som förekommer i ett rationellt kök: pochera, koka, bräsera, steka, fritera osv. Här finns även de metoder som har utvecklats som en följd av den tekniskt avancerade utrustning som idag återfinns i produktionsköken. Även recept – såväl klassiska som moderna – presenteras här, alltifrån typiska svenska sillinläggningar till ostar och varma och kalla desserter. På ett kortfattat och enkelt sätt behandlas grundläggande produkthantering och HACCP. Nytt är fakta om etiskt och etniskt förhållningssätt till matlagning. Matlagning är skriven av Jan-Erik Hallberg och Anders Hjelmberg, två erfarna kockar och yrkeslärare, i nära samarbete med yrkesmän i restaurangbranschen. Boken vänder sig främst till gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogram, Yrkeshögskolans utbildning inom restaurang och mat samt vuxenutbildningen, men är även en mycket uppskattad handbok för alla restauranger. Måltidsakademiens diplom för bästa lärobok

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Matlagning : en handbok (2010)

I april 2010 släpptes boken Matlagning : en handbok skriven av Jan-Erik Hallberg, Anders Hjelmberg. Det är den 3e upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 422 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.

Köp boken Matlagning : en handbok på Studentapan och spara uppåt 32% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Finns i 3 upplagor

Upplaga 3, Upplaga 2, Upplaga 1

Referera till Matlagning : en handbok (Upplaga 3)

Harvard

Hallberg, J.-E. & Hjelmberg, A. (2010). Matlagning : en handbok. 3:e uppl. Studentlitteratur AB.

Oxford

Hallberg, Jan-Erik & Hjelmberg, Anders, Matlagning : en handbok, 3 uppl. (Studentlitteratur AB, 2010).

APA

Hallberg, J.-E., & Hjelmberg, A. (2010). Matlagning : en handbok (3:e uppl.). Studentlitteratur AB.

Vancouver

Hallberg JE, Hjelmberg A. Matlagning : en handbok. 3:e uppl. Studentlitteratur AB; 2010.

Köp boken

465 kr
687 kr