Även recept – såväl klassiska som moderna – presenteras här, alltifrån typiska svenska sillinläggningar till ostar och varma och kalla desserter.
På ett kortfattat och enkelt sätt behandlas grundläggande produkthantering och HACCP. Nytt är fakta om etiskt och etniskt förhållningssätt till matlagning.
Matlagning är skriven av Jan-Erik Hallberg och Anders Hjelmberg, två erfarna kockar och yrkeslärare, i nära samarbete med yrkesmän i restaurangbranschen.
Boken vänder sig främst till gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogram, Yrkeshögskolans utbildning inom restaurang och mat samt vuxenutbildningen, men är även en mycket uppskattad handbok för alla restauranger.
Måltidsakademiens diplom för bästa lärobok
","image":["https://book-info.studentapan.live/image/9789144060521-matlagning-en-handbok.jpg","https://book-info.studentapan.live/image/9789144060521-matlagning-en-handbok.jpg/org"],"isbn":"9789144060521","productID":"isbn:9789144060521","sku":"115363","author":"Jan-Erik Hallberg, Anders Hjelmberg","publisher":"Studentlitteratur AB","offers":{"@type":"AggregateOffer","offerCount":10,"lowPrice":439,"highPrice":687,"availability":"https://schema.org/InStock","itemCondition":"https://schema.org/UsedCondition","priceCurrency":"SEK"},"review":[{"@type":"Review","reviewBody":"jätte bra faktiskt ","dateCreated":"2025-01-19T04:29:18.000Z","reviewRating":{"@type":"Rating","ratingValue":5,"bestRating":5},"author":{"@type":"Person","name":"Kanyanat"}},{"@type":"Review","reviewBody":"En matlagares uppslagsverk! Här finns alla grunder som behövs för att kunna laga enastående middagar med hjälp av lätta trix ","dateCreated":"2022-09-23T15:56:24.000Z","reviewRating":{"@type":"Rating","ratingValue":5,"bestRating":5},"author":{"@type":"Person","name":"Hanna"}},{"@type":"Review","reviewBody":"En bra handbok och lärobok om de grundläggande tillagningsmetoderna. ","dateCreated":"2022-04-28T09:56:35.000Z","reviewRating":{"@type":"Rating","ratingValue":5,"bestRating":5},"author":{"@type":"Person","name":"Magdalena"}}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","bestRating":"5","worstRating":"1","ratingValue":5,"reviewCount":3},"brand":{"@type":"Brand","name":"Studentlitteratur AB"}}
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
I april 2010 släpptes boken Matlagning : en handbok skriven av Jan-Erik Hallberg, Anders Hjelmberg. Det är den 3e upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 422 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.
Köp boken Matlagning : en handbok på Studentapan och spara uppåt 36% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Baserat på 3 recensioner från verifierade användare
5.0 (3)
3 recensioner
Kanyanat
Sunne
jätte bra faktiskt
Hanna
Malmö
En matlagares uppslagsverk! Här finns alla grunder som behövs för att kunna laga enastående middagar med hjälp av lätta trix
Magdalena
Nässjö
En bra handbok och lärobok om de grundläggande tillagningsmetoderna.