Matlagning 1; Helen Westblom Jonsson; 2013
Matlagning 1; Helen Westblom Jonsson; 2013

Matlagning 1 Upplaga 1

av Helen Westblom Jonsson

4.6 (8)

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2013
  • ISBN: 9789147107773
  • Sidor: 304 st
  • Förlag: Liber
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Ett helt nytt läromedel inom ämnet matlagningskunskap Att laga mat på ett yrkesmässigt sätt kräver kunskaper om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder. Men det är inte bara förmågan att tillaga varma och kalla rätter det handlar om. Man måste också kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt.Ett helt nytt läromedel inom ämnet matlagningskunskap Att laga mat på ett yrkesmässigt sätt kräver kunskaper om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder. Men det är inte bara förmågan att tillaga varma och kalla rätter det handlar om. Man måste också kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt. Läs mer Utmärkande drag - Traditionella och moderna metoder - Instruerande bilder - Stor receptdel Matlagning 1 innehåller grunderna i hur arbetet i köket kan organiseras och planeras, kökets redskap, maskiner och annan utrustning samt grundläggande matlagningsmetoder. Läromedlet är indelat i fyra delar: - Organisation, planering och utrustning - Varmkök - Kallkök - Recept I slutet av boken finns en ordlista med termer som används inom ämnet. Boken är illustrerad med tydliga instruerande fotografier som är till stor hjälp för läsaren. I de olika kapitlen finns uppgifter av utredande karaktär som gör att man praktiskt får tillämpa de teoretiska delarna. Uppgifterna ger dels en förståelse för vad som händer vid matlagning och dels vilka ekonomiska konsekvenser olika tillagningsmetoder ger. Läromedlet är skrivet för kursen med samma namn på restaurang- och livsmedelsprogrammet. Boken vann Svenska Publishing-Priset 2014 i kategorin läromedel. Om författarna Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster. All fakta inom de olika områdena beskrivs tydligt med förklaringar, definitioner och med frågor och svar som ger boken en tydlig och pedagogisk inriktning. Charlotte Berglund, Bibliotekstjänst 14102202

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Matlagning 1 (2013)

2013 släpptes boken Matlagning 1 skriven av Helen Westblom Jonsson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 304 sidor. Förlaget bakom boken är Liber som har sitt säte i Solna.

Köp boken Matlagning 1 på Studentapan och spara uppåt 38% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Referera till Matlagning 1 (Upplaga 1)

Harvard

Jonsson, H. W. (2013). Matlagning 1. 1:a uppl. Liber.

Oxford

Jonsson, Helen Westblom, Matlagning 1, 1 uppl. (Liber, 2013).

APA

Jonsson, H. W. (2013). Matlagning 1 (1:a uppl.). Liber.

Vancouver

Jonsson HW. Matlagning 1. 1:a uppl. Liber; 2013.

Köp boken

459 kr
741 kr

Skynda dig - Bara ett fåtal säljare kvar!