Boken tar upp de praktiska delar av gastronomin som handlar om matlagning i storkök. Vällagad och god mat i stora volymer är en tillväxtbransch.
Läs mer
Utmärkande drag
- En praktisk inriktad bok med fakta och ordlista
- Receptdel med grundläggande recept
Laga mat i storkök reder också ut vad ett storkök egentligen är med dess olika yrkesroller. Vidare riktar den in sig på tillagningsmetoder, arbetssätt, organisation och planering samt vad som skiljer sig från en traditionell restaurang.
Här finns dessutom avsnitt om redskap och utrustning, liksom hygien och säkerhet. Stor vikt läggs vid gästperspektivet eftersom det ytterst är matgästen som är uppdragsgivaren även i ett storkök.
Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram och är verksam som mat- och dryckesskribent.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker