Våra livsmedel från jord till bord; Margareta Garpendal, Lena Sors Widell; 2009
Våra livsmedel från jord till bord; Margareta Garpendal, Lena Sors Widell; 2009

Våra livsmedel från jord till bord Upplaga 1

av Margareta Garpendal, Lena Sors Widell

5.0 (5)

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2009
  • ISBN: 9789147081301
  • Sidor: 256 st
  • Förlag: Liber
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild. Läs mer Utmärkande drag - Rikt illustrerad - Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick - Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel. Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning. De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper. Vegetabiliska råvaror Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao. Animaliska råvaror Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt mejeriprodukter. Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid. Om författarna Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök. Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet. Fräscha färgfoton och enkla teckningar illustrerar texten som är lättläst och faktainriktad. Helene Wåhlander, Bibliotekstjänst, 09121235

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Våra livsmedel från jord till bord (2009)

I juli 2009 släpptes boken Våra livsmedel från jord till bord skriven av Margareta Garpendal, Lena Sors Widell. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 256 sidor. Förlaget bakom boken är Liber som har sitt säte i Solna.

Köp boken Våra livsmedel från jord till bord på Studentapan och spara uppåt 39% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Referera till Våra livsmedel från jord till bord (Upplaga 1)

Harvard

Garpendal, M. & Widell, L. S. (2009). Våra livsmedel från jord till bord. 1:a uppl. Liber.

Oxford

Garpendal, Margareta & Widell, Lena Sors, Våra livsmedel från jord till bord, 1 uppl. (Liber, 2009).

APA

Garpendal, M., & Widell, L. S. (2009). Våra livsmedel från jord till bord (1:a uppl.). Liber.

Vancouver

Garpendal M, Widell LS. Våra livsmedel från jord till bord. 1:a uppl. Liber; 2009.

Köp boken

459 kr
747 kr