Göran Burenhult var tidigt ute i sin civilisationskritik. I dag är hans forskning glödhet.
Den sexuella evolutionen är den tredje boken i en svit där arkeologiprofessorn Göran Burenhult ställer obekväma frågor om vår livsstil och mänsklighetens framtid. Han har tidigare beskrivit den anatomiska och näringsrelaterade evolutionen. På ett övertygande sätt visar han vad som hände, när utvecklingen började gå i fel riktning och varför vi har så mycket att lära av traditionella kulturer om barnuppfostran, kosthållning, hälsa, aggressionshantering och sexualitet.
Det finns en djup okunskap om den mänskliga sexualiteten. Det framhålls ofta att vårt moderna samhälle har blivit allt mer »sexualiserat«. Det är inte sant. Sexualiteten har genomsyrat alla mänskliga samhällen i alla tider, vilket inte är så konstigt. Vår arts överlevnad står och faller med att män och kvinnor blir sexuellt upphetsade av varandra.
Göran Burenhult har sen 1981 skrivit 31 populärvetenskapliga fackböcker som sålt i sammanlagt 494.000 exemplar. Vid hundratals öppna föreläsningar har han mött tusentals intresserade åhörare runt om i landet. Över 3400 studenter har följt hans undervisning vid universiteten i Lund, Stockholm och högskolan på Gotland.
Göran Burenhult, född 1942, professor i arkeologi. Under senare år även en engagerad opinions- och folkbildare i kost- och livsstilsfrågor. Den sexuella evolutionen är den avslutande delen i en svit på tre böcker om människans utveckling sett ur ett evolutionärt perspektiv. Tidigare titlar: Det ofullkomliga djuret (2002) och Den fulländade människan (2004).
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker