Under de senare åren har den palliativa vården etablerats i Sverige som en strävan att förbättra vården av döende. Ambitionen från myndighetshåll förefaller vara att alla ska ges palliativ vård, oberoende av i vilken sjukdom man dör och var man dör. En av grundtankarna inom palliativ vård är att den ska baseras på en tydlig vårdfilosofi. Därför är det viktigt att dels klargöra, dels problematisera hur denna vårdfilosofi ska se ut eller tolkas.
I denna bok diskuterar och tolkar filosofer och etiker ett antal olika aspekter av denna vårdfilosofi i en ambition att föra diskussionen om den palliativa vården vidare. Ämnen som behandlas är hur vi ska se på idéer om den goda döden, hur vi ska förhålla oss till och se på lidande samt autonomins roll. Vidare diskuteras maktförhållanden i den informella vården i hemmet, terminal sedering, hoppets roll och i vilken bemärkelse religiösa begrepp som försoning och förlåtelse kan vara viktiga i den palliativa vården.
Boken vänder sig till dem som har ett intresse för att utveckla och fördjupa diskussionen av palliativ vård och inleds med en introduktion till begreppet palliativ vård som det förstås i den svenska kontexten.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker