Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor; Anna Bergenström; 2005
Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor; Anna Bergenström; 2005

Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddorUpplaga 2

av Anna Bergenström

  • Upplaga: 2a upplagan
  • Utgiven: 2005
  • ISBN: 9789100106546
  • Sidor: 208 st
  • Förlag: Albert Bonniers Förlag
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

"Kryddörter ger mig glädje, tröst, ögonfröjd och, inte minst, inspiration i köket", skriver Anna Bergenström i förordet till sin örtabok, Det är en bok fylld av den härliga kunskap som många års erfarenhet ger, och det är samtidigt en hyllning till de kryddväxter som följt henne genom åren, som hon odlat, använt i matlagningen och blivit inspirerad av. I kryddväxternas ABC, från anis till åbrodd, finns intressant läsning om kryddornas historia, om sägner och folktro men också speciella odlingsråd och användningstips för varje enskild kryddväxt. Anna berättar hur man går tillväga för att lyckas med en örtagård, hur man planterar, sköter om, förökar, skördar och tar tillvara. Det mesta kan man förverkliga i en mycket liten täppa, ja till och med på en balkong. Kryddörter som samsas med vilda och odlade blommor i underbara buketter och fantasifulla blomsterarrangemang, doftande potpurrier, blomsterkransar, sköna fotbad och läkande salvor finns också med i denna innehållsrika bok. Allt fångat i Nisse Petersons doftande, stämningsfyllda fotografier. Ett stort avsnitt innehåller mängder av härliga recept, alltifrån örtteer och kryddvinäger till örtagårdssåser och kryddiga bröd. "Av bara fartten blir man en bättre kock när man lagar mat med färska örter", säger Anna. Annas örtagård kom ut första gången 1993. Den har tryckts i flera upplagor och ges nu ut i ny lågprisutgåva. Anna Bergenström är en av vårt lands mest omtyckta kokboksförfattare. Den av så många prisade boken Annas mat finns i de flesta hem. Hon har lovordats för sina personliga, inspirerande och pedagogiska recept, en blandning av lättlagad och nyttig vardagsmat och raffinerad festmat. Anna Bergenström har i många år varit matskribent i Dagens Nyheter, dessförinnan skrev hon om mat i tidningen VI. Hon tilldelades 1990 Gastronomiska Akademiens pris för sina insatser inom matjournalistiken. Hennes och Fanny Bergenströms bok Kärlek, oliver och timjan (2001) blev av Svenska Måltidsakademin utnämnd till Årets kokbok 2002. Samma år utnämndes hon även av regeringen till professor.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor (2005)

I april 2005 släpptes boken Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor skriven av Anna Bergenström. Det är den 2a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 208 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Albert Bonniers Förlag som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor på Studentapan och spara pengar.

Referera till Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor (Upplaga 2)

Harvard

Bergenström, A. (2005). Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor. 2:a uppl. Albert Bonniers Förlag.

Oxford

Bergenström, Anna, Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor, 2 uppl. (Albert Bonniers Förlag, 2005).

APA

Bergenström, A. (2005). Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor (2:a uppl.). Albert Bonniers Förlag.

Vancouver

Bergenström A. Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor. 2:a uppl. Albert Bonniers Förlag; 2005.