Antologi om värdefulla möten i vården.
För närvarande pågår det stora genombrott runt om i Sverige i riktning mot en god och nära vård med primärvården som både bas och nav. Själva poängen med omställningen är att hälso- och sjukvården inte bara ska bli mer begriplig och hanterbar för patienterna utan också mer värdefull.
En sådan omställning går inte att organisera fram uppifrån. Alla behöver hjälpas åt, på varje nivå för sig och i samspel med de övriga nivåerna. Ett sådant vän-till-vän-arbete kan resultera i ett äkta win-win, särskilt om man hela tiden ömsesidigt kan berika sig med exempel från andra.
Antologin kom till i just den andan. Tolv engagerade patienter, närstående och vårdprofessionella slöt sig samman. Genom att var och en renodlade sitt perspektiv i sitt sammanhang växte det fram en rik exemplifiering på hur människa möter människa i vården.
Redaktörer för antologin (tillika med varsitt eget kapitel) är Bodil Jönsson, professor emerita i rehabiliteringsteknik, fysiker, författare och tidstänkare, och Hans-Inge Persson, närståenderepresentant, debattör och författare med många uppdrag inom vården.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker