Line är 14 år gammal och inlagd på sjukhus för en allvarlig ätstörning. Hon kommer till terapin tillsammans med sin mamma och sin fyra år äldre syster. Line har som så många andra som lider av ätstörningar uttryckt att hon inte känner sig förstådd. Under terapitimmen är hon grinig och ointresserad, medan hennes syster är livlig, engagerad och har en bra kontakt med mamman. En videoinspelning av timmen ger dock en annan bild. Line och mamman ser på varandra men aldrig samtidigt, de är helt i otakt. Line är inte oengagerad, tvärtom. Vi ser en förtvivlad flicka som inte lyckas göra sig förstådd. Hon får inga möten till stånd, inte ens när det gäller ögonkontakt.
Vad innebär det att förstå en annan människa? Varför blir syskon som växer upp i samma familj så olika? Hur kan den enskildes upplevelser av sig själv tas tillvara i en familjeterapi?
Samspel och självutveckling integrerar Sterns utvecklingsmodell och självbegrepp ur olika perspektiv med intersubjektivitet och narrativt orienterat familjeterapiarbete.
Boken är en unik kombination av teoretisk mångfald och klinisk erfarenhet och avslutas med en diskussion av relevanta teman i postmodernistiskt relationsorienterat tänkande. Den vänder sig till familjeterapeuter, socialarbetare, psykiatrer, psykologer och psykoterapeuter som är intresserade av den allra senaste kunskapsutvecklingen inom psykoterapiområdet.
Översättning Björn Nilsson
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker