Nya svenska matvanor; Charlotte Birnbaum, Stephan Rössner, Karsten Thurfjell, Martin Lind, Christina Möller, Niclas Rådström; 2020
Nya svenska matvanor; Charlotte Birnbaum, Stephan Rössner, Karsten Thurfjell, Martin Lind, Christina Möller, Niclas Rådström; 2020

Nya svenska matvanor

av Charlotte Birnbaum, Stephan Rössner, Karsten Thurfjell, Martin Lind, Christina Möller

  • Utgiven: 2020
  • ISBN: 9789189063204
  • Sidor: 175 st
  • Förlag: Carlsson
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Gastronomisk kalender 2021 Våra svenska matvanor är alltid i rörelse. Den globala utvecklingen, om än för tillfället bromsad, gäller både införsel av spännande råvaror från världens alla hörn, och det faktum att många av oss rest och upplevt nya matkulturer, som vi tagit till oss. Vi får influenser från all världens kulturer, såväl religiösa som kulinariska. Även om eko-vågen är i avmattande är vegotrenden desto mer påtaglig. Hälften av all fisk vi äter är idag odlad och utvecklingen fortsätter nu på landbacken. Samtidigt minskar köttkonsumtionen något, medan vegetariska "köttalternativ" tillkommer. Den så kallade medelhavsliknande kosten vi upplevt vid våra resor söderut kan idag skapas även av svenska råvaror. Rapsoljans sammansättning är nästan identisk med olivoljans. Vi dricker mindre alkohol; glädjande är att detta särskilt gäller ungdomen. Men viktproblemen tilltar och därmed dess hälsovådliga konsekvenser, så den gastronomiska utmaningen blir att njuta av den nya maten men ändå må bra. Detta är vad som behandlas i 2021 års upplaga av Gastronomisk kalender, därtill som alltid finns en presentation och intervju med Årets kock och andra gastronomiska pristagare. Redaktörer för årets kalender är Charlotte Birnbaum, konsthistoriker och matkonnässör, professor emeritus Stephan Rössner, expert på frågor om kost, motion, livsstil och hälsa samt Karsten Thurfjell, välkänd kulturjournalist på Sveriges Radio och matskribent.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Nya svenska matvanor (2020)

I november 2020 släpptes boken Nya svenska matvanor skriven av Charlotte Birnbaum, Stephan Rössner, Karsten Thurfjell, Martin Lind, Christina Möller, Niclas Rådström. Den är skriven på svenska och består av 175 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Carlsson som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Nya svenska matvanor på Studentapan och spara pengar.

Referera till Nya svenska matvanor

Harvard

Birnbaum, C., Rössner, S., Thurfjell, K., Lind, M., Möller, C. & Rådström, N. (2020). Nya svenska matvanor. Carlsson.

Oxford

Birnbaum, Charlotte, Rössner, Stephan, Thurfjell, Karsten, Lind, Martin, Möller, Christina & Rådström, Niclas, Nya svenska matvanor (Carlsson, 2020).

APA

Birnbaum, C., Rössner, S., Thurfjell, K., Lind, M., Möller, C., & Rådström, N. (2020). Nya svenska matvanor. Carlsson.

Vancouver

Birnbaum C, Rössner S, Thurfjell K, Lind M, Möller C, Rådström N. Nya svenska matvanor. Carlsson; 2020.

Köp boken

Helt ny

209 kr