Konkreta verktyg för att lyckas med möten och samtal i förskolan.
Boken är ett praktiskt stöd som ger konkreta verktyg och exempel för att lyckas med möten och samtal med vårdnadshavare med fokus på att skapa tillit och främja delaktighet.
En central uppgift i förskolan är att skapa en förtroendefull och öppen relation till vårdnadshavare. Genom daglig kontakt, utvecklingssamtal och föräldramöten skapas samarbeten som stärker barns utveckling och trivsel.
I boken beskriver författaren Anna Hellberg Björklund hur man kan arbeta systematiskt med kommunikation under hela året och hur man hanterar utmaningar, till exempel språkliga barriärer och olika förväntningar. Med en strukturerad kommunikationsplan, tips för lyckade utvecklingssamtal och strategier för trygga samarbeten ger boken vägledning till alla som arbetar med barn och deras familjer.
Möten och samtal med vårdnadshavare i förskolan vänder sig till förskolepersonal, rektorer och andra yrkesverksamma som vill stärka sitt arbete med vårdnadshavare och ge barnen bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas och må bra i förskolan.
Anna Hellberg Björklund är leg. psykolog, specialistpsykolog i pedagogisk psykologi och författare. Anna har en bakgrund som utbildare i Traumamedveten omsorg (TMO) på Rädda Barnen, men arbetar numera framför allt mot förskolan med handledning, fortbildning, krisstöd och metodutveckling.
Sagt om boken
"Insprängda i texten finns funderingsfrågor till läsaren, frågor som även passar utmärkt för diskussioner i arbetslaget. Främst vänder sig boken till verksamma pedagoger och rektorer men även andra professioner får ett bra stöd i arbetet med att skapa förtroendefulla relationer till föräldrar med barn i förskolan. Helhetsbetyg: 4."
/Ulf Mårtensson, BTJ-häftet nr 3 2025
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker