Mat från Öland : klassiskt och modernt; Karin Olsson, Erik Cardfelt; 2006
Mat från Öland : klassiskt och modernt; Karin Olsson, Erik Cardfelt; 2006

Mat från Öland : klassiskt och modernt

av Karin Olsson, Erik Cardfelt

  • Utgiven: 2006
  • ISBN: 9789197623803
  • Sidor: 112 st
  • Förlag: Prolog Mat & Media
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Arbetet började med en liten annons där vi efterlyste gamla öländska recept. Vi fick kontakt med några intresserade, men kom ganska snabbt fram till att det skulle bli ett ganska tunt häfte. Vi ville göra en riktig kokbok. I »Mat från Öland« redogörs grundligt för hur man bäst tillreder öländska kroppkakor. Men här bjuds också på mer än 100 recept till, både klassiker som kropphuvud, ett torskhuvud fyllt med lever, till moderna grönsaksrätter som hämtat sin inspiration från Medelhavet - men råvarorna från Öland. Vad är det som utmärker Öland i matsammanhang? Jo, att en stor del av de bästa svenska råvarorna kommer härifrån. Därför har vi valt att presentera recept - både gamla och nya - som utgår från dessa ädla råvaror. Det finns en orsak till att Öland kallas för Nordens Provence. Här växer alla svenska bruna bönor. Den finaste löken odlas här. En stor del av midsommaraftonens färskpotatis är från Öland. De sötaste jordgubbarna har öländska rötter. Under senare år har öländsk sparris blivit en efterfrågad delikatess. Svensk vitlök har också ofta öländskt ursprung. Lägger man till fåren man stöter på runt om på ön, pumporna som pryder varje trädgård vid skördetid och landskapsfisken Kalmarsundsflundra, tonar bilden av ett landskap där mat betyder mycket fram. För öländsk matkultur är inte bara kroppkakor, även om det knappast finns något mer genuint att sätta tänderna i. Tidigare har vi skrivit kokboken »Mat från Afrika«, den första kokboken på svenska med afrikanska recept. I juli 2012 utkom boken "Renässansmat".

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Mat från Öland : klassiskt och modernt (2006)

I september 2006 släpptes boken Mat från Öland : klassiskt och modernt skriven av Karin Olsson, Erik Cardfelt. Den är skriven på svenska och består av 112 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Prolog Mat & Media.

Köp boken Mat från Öland : klassiskt och modernt på Studentapan och spara pengar.

Referera till Mat från Öland : klassiskt och modernt

Harvard

Olsson, K. & Cardfelt, E. (2006). Mat från Öland : klassiskt och modernt. Prolog Mat & Media.

Oxford

Olsson, Karin & Cardfelt, Erik, Mat från Öland : klassiskt och modernt (Prolog Mat & Media, 2006).

APA

Olsson, K., & Cardfelt, E. (2006). Mat från Öland : klassiskt och modernt. Prolog Mat & Media.

Vancouver

Olsson K, Cardfelt E. Mat från Öland : klassiskt och modernt. Prolog Mat & Media; 2006.

Köp boken

Helt ny

150 kr