Bokens första del innehåller en ny analys av Linnés forskningsbidrag och perspektiv. Därefter presenteras den första fullständiga översättningen av Systema Naturae. I boken finns också ett fotogalleri som levandegör analysen.
Den bild av Linné som framtonar i boken skiljer sig från den vedertagna "blomsterkungen Linné". Analysen visar att Linné inte främst var botaniker som många tror, utan snarare innovationsekonom. Grundidén bakom hans forskning var att genom innovativa processer förbättra viktiga näringar i landet som jordbruk, skogsbruk och gruvnäring. Därmed kan Linné placeras in bland andra ekonomer som Adam Smith eller Joseph Schumpeter.
Forskningsprojektets publicering sker med stöd av bland andra Vinnova och Riksbankens Jubileumsfond.
Ladda ner broschyr (pdf)
Läs mer
Om författarna
Per Frankelius, ekonomie doktor, är verksam vid Örebro universitet. Hans doktorsavhandling skildrade en utveckling inom biologi, som började med ett bryggerilaboratorium och ledde till världens första projekt där DNA-teknik användes för att utveckla läkemedel (fallet Pharmacia). Han är författare till ca 300 publikationer och frekvent föreläsare på konferenser i Sverige och internationellt. Bland tidigare böcker kan, förutom Pharmacia & Upjohn, nämnas Omvärldsanalys och Innovativa processer. Se vidare www.frankelius.com
Bertil Aldén, filosofie magister i klassiska språk, har gjort översättningen från latinet. Han har varit verksam som bibliotekarie och latinlärare. Bland hans tidigare projekt kan nämnas en översättning från latin till svenska av en doktorsavhandling från Uppsala, Dissertatio gradualis de Wikia Ostrogothica, av Wilhelm Andreas Wennerdahl. Den handlade om Vikbolandet och publicerades 1733, d.v.s. var samtida med Linnés Systema Naturae.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker