5+ säljare
Kost vid hälsa och sjukdom Upplaga 1
Kost vid hälsa och sjukdom är en lärobok skriven för att användas vid undervisning i näringslära vid högskoleutbildningar. I boken beskrivs biokemiska och fysiologiska processer i samband med intag av mat, processer som är nödvändiga för att bibehålla liv och hälsa.
Inledningsvis behandlas grundläggande näringsämnen som kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler samt vätskebalans och hur den bäst upprätthålls. Vidare finns olika länders kostrekommendationer samlade, vilka i grunden har många gemensamma mål, men kan skilja sig åt på detaljnivå.
I olika kapitel beskrivs fortsättningsvis mat man kan bli sjuk av, liksom den man blir frisk av, lämplig kost under graviditet samt fetma och kostbehandling av fetma. Innebörden av märkning av mat behandlas också, då detta blir alltmer viktigt med en ökande andel importerad och processad mat. Framtidens kost, och hur vi måste anpassa livsmedelsproduktionen med hänsyn till miljö och klimat i en värld med ökande befolkning beskrivs också. Kost vid hälsa och sjukdom riktar sig främst till studenter på sjuksköterske- och dietistprogrammen, men även till yrkesverksamma sjuksköterskor, dietister, tandläkare och läkare.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2019
ISBN: 9789144088150
Förlag: Studentlitteratur AB
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 248 st
Kost vid hälsa och sjukdom är en lärobok skriven för att användas vid undervisning i näringslära vid högskoleutbildningar. I boken beskrivs biokemiska och fysiologiska processer i samband med intag av mat, processer som är nödvändiga för att bibehålla liv och hälsa.
Inledningsvis behandlas grundläggande näringsämnen som kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler samt vätskebalans och hur den bäst upprätthålls. Vidare finns olika länders kostrekommendationer samlade, vilka i grunden har många gemensamma mål, men kan skilja sig åt på detaljnivå.
I olika kapitel beskrivs fortsättningsvis mat man kan bli sjuk av, liksom den man blir frisk av, lämplig kost under graviditet samt fetma och kostbehandling av fetma. Innebörden av märkning av mat behandlas också, då detta blir alltmer viktigt med en ökande andel importerad och processad mat. Framtidens kost, och hur vi måste anpassa livsmedelsproduktionen med hänsyn till miljö och klimat i en värld med ökande befolkning beskrivs också. Kost vid hälsa och sjukdom riktar sig främst till studenter på sjuksköterske- och dietistprogrammen, men även till yrkesverksamma sjuksköterskor, dietister, tandläkare och läkare.
269 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.