Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten; Helene Brembeck, MariAnne Karlsson, Eva Ossiansson, Helena Shanahan, Lena Jonsson, Kerstin Bergström; 2010
Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten; Helene Brembeck, MariAnne Karlsson, Eva Ossiansson, Helena Shanahan, Lena Jonsson, Kerstin Bergström; 2010

Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten Upplaga 1

av Helene Brembeck, MariAnne Karlsson, Eva Ossiansson, Helena Shanahan, Lena Jonsson

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2010
  • ISBN: 9789173312981
  • Sidor: 208 st
  • Förlag: Carlsson
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Mappies, Silvverrävar, det grå guldet, jätteproppen Orvar... Det här är en bok om den stora generationsgruppen fyrtiotalisterna och deras matvanor. Mat betyder alltmer när vi blir äldre, matlagning och måltider är dagens fasta hållpunkter och upptar mer tid av vår vardag än då vi arbetar. Mat är också den del av det svenska hushållets konsumtion som kräver mest energi och belastar miljön mest. Även äldre måste därför äta mer resurssnålt och miljövänligt. God mat och god service, hälsa kvalitet, fritt val, vänner, hållbarhet. En ekvation som inte alltid går ihop. Hur vill generationen egentligen ha det med maten och livet i framtiden? Boken bygger på material som insamlats i samband med projektet Den mångdimensionella matkonsumenten , vid Centrum för konsumtionsvetenskap i Göteborg. Här ges en mer fördjupad och enhetlig bild av några grupper 40-talister och om maten i deras liv. Här överbyggs avståndet mellan mediernas oövervinnerliga äventyrare och vård- och omsorgsforskningen bräckliga, sjuka, utsatta människor i behov av vård, omsorg och beskydd. Boken tar oss med på en matresa från 50-talets Sverige fram till idag. Här växer en bild av generationens matminnen, matens sociala betydelse, hälsa och miljötänkande fram. Berättelserna varvas med tidstypiska recept. Helene Brembeck är bokens redaktör och professor i etnologi. Hon har tidigare utgivit boken Hem till McDonalds på förlaget. Övriga medverkande författare är: Lena Jonsson, doktor i näringslära; Helena Shanahan och Kerstin Bergström, professor respektive licentiat i hushållsvetenskap; MariAnn Karlsson, professor; Pontus Engelbrektsson, teknologie doktor från Avdelning Design på Chalmers.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten (2010)

I april 2010 släpptes boken Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten skriven av Helene Brembeck, MariAnne Karlsson, Eva Ossiansson, Helena Shanahan, Lena Jonsson, Kerstin Bergström. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 208 sidor djupgående information om samhälle och politik. Förlaget bakom boken är Carlsson som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten på Studentapan och spara pengar.

Referera till Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten (Upplaga 1)

Harvard

Brembeck, H., Karlsson, M., Ossiansson, E., Shanahan, H., Jonsson, L. & Bergström, K. (2010). Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten. 1:a uppl. Carlsson.

Oxford

Brembeck, Helene, Karlsson, MariAnne, Ossiansson, Eva, Shanahan, Helena, Jonsson, Lena & Bergström, Kerstin, Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten, 1 uppl. (Carlsson, 2010).

APA

Brembeck, H., Karlsson, M., Ossiansson, E., Shanahan, H., Jonsson, L., & Bergström, K. (2010). Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten (1:a uppl.). Carlsson.

Vancouver

Brembeck H, Karlsson M, Ossiansson E, Shanahan H, Jonsson L, Bergström K. Ju mer vi är tillsammans : om fyrtiotalisterna och maten. 1:a uppl. Carlsson; 2010.

Köp boken

145 kr

Skynda dig - Bara ett fåtal säljare kvar!