Sommaren 2020 gav sig Maria Andersson iväg på en 25 dagar lång motorcykelresa runt landet. Målet var att träffa bikers i deras egen miljö för att lära sig mer om den machostämpel som råder inom kulturen.
Det visade sig bli en känslosam resa. Ur mötena så framkom det hur machokaraktären skapas från början. Många vittnade om en utsatthet som barn, som brist på kärlek, mobbing, sexuella övergrepp, våld i hemmen och fattigdom. När kroppen inte längre klarade mer ångest och sorg så letade man ett sätt att bli respekterad, och en falsk machokaraktär skapades. Känslan att spela hård och känslokall var lättare att bära än att vara sårbar. Men priset de fått betala var skyhögt.
Resultatet av alla möten visar vad som händer när gemenskapen och kärleken inte finns i uppväxten. Den visar att känslan är så pass viktig, att blir vi inte älskade, så kan vi åtminstone bli hatade. Det berättas om kärleken till hojen, klubben och den utökade familjen. Men även hur många brinner för att ge tillbaka och via bikerkulturen hittat vägar att stötta de mest utsatta i samhället.
Välkommen till en läsning som berör, och som för första gången berättar om människorna bakom västen. Samtliga intervjuer har godkänts av respektive individ.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker