Hem- och konsumentkunskap åk 7-9 Lärarhandledning Upplaga 2
Interskols Hem- och konsumentkunskapsläromedel följer kursplanens syfte, centrala innehåll och kunskapskrav enligt lgr 11. Läromedlet trycks normalt om årligen och då gör vi uppdateringar så att läromedlet är helt up to date vid varje nytryckning. Vi vill gärna uppmärksamma dig på att "Hållbar utveckling" som är ett eget kapitel i boken, också genomsyrar läromedlets övriga kapitel. "Tips för hälsan och miljön" är exempel på ett återkommande tema som kontinuerligt ger eleverna perspektiv på hälsa, miljö och hållbar utveckling. Vi vill också betona att alla recepten i HK-boken är provlagade av flera elever på olika skolor. Lärarhandledningen Här finns kompletterande elevmaterial, som olika mallar för att kunna motivera sina val, sin arbetsprocess och sitt resultat, samt stöd- och skrivmallar som hjälper eleven att komma vidare i sina resonemang. Dessutom finns olika diskussionsfrågor, enkäter, arbetsuppgifter och frågor med facit, allt kopplat till kursplanen i hem- och konsumentkunskap. HUVUDINNEHÅLL Kursplan och kunskapskrav Lgr 11 Skolverketskommentarmaterial Mallar för bedömning och skrivmallar Sedan fördelas olika typer av uppgifter, minns du frågor med facit och kommentarer på de olika huvudavsnitten med referens till elevboken: 1. Mat måltider och hälsa 2. Miljö och livsstil 3. Konsumtion och ekonomi 4. Arbeta i köket
Upplaga: 2a upplagan
Utgiven: 2018
ISBN: 9789173069946
Förlag: Interskol
Format: Spiralbunden
Språk: Svenska
Sidor: 248 st
Interskols Hem- och konsumentkunskapsläromedel följer kursplanens syfte, centrala innehåll och kunskapskrav enligt lgr 11. Läromedlet trycks normalt om årligen och då gör vi uppdateringar så att läromedlet är helt up to date vid varje nytryckning. Vi vill gärna uppmärksamma dig på att "Hållbar utveckling" som är ett eget kapitel i boken, också genomsyrar läromedlets övriga kapitel. "Tips för hälsan och miljön" är exempel på ett återkommande tema som kontinuerligt ger eleverna perspektiv på hälsa, miljö och hållbar utveckling. Vi vill också betona att alla recepten i HK-boken är provlagade av flera elever på olika skolor. Lärarhandledningen Här finns kompletterande elevmaterial, som olika mallar för att kunna motivera sina val, sin arbetsprocess och sitt resultat, samt stöd- och skrivmallar som hjälper eleven att komma vidare i sina resonemang. Dessutom finns olika diskussionsfrågor, enkäter, arbetsuppgifter och frågor med facit, allt kopplat till kursplanen i hem- och konsumentkunskap. HUVUDINNEHÅLL Kursplan och kunskapskrav Lgr 11 Skolverketskommentarmaterial Mallar för bedömning och skrivmallar Sedan fördelas olika typer av uppgifter, minns du frågor med facit och kommentarer på de olika huvudavsnitten med referens till elevboken: 1. Mat måltider och hälsa 2. Miljö och livsstil 3. Konsumtion och ekonomi 4. Arbeta i köket
Varje vecka tillkommer tusentals nya säljare. Bevaka boken så får du meddelande när den finns tillgänglig igen.