I denna bok ges en samlad och lättillgänglig bild av den europeiska integrationens utveckling, en översikt av EU:s institutionella struktur och beslutsformer och en ingående framställning av europarättens rättsliga ställning, grundläggande rättsprinciper och processuella system. Boken behandlar även de centrala delarna av den materiella europarätten, främst den inre marknaden, den fria rörligheten och konkurrensrätten.
Särskild vikt läggs vid det svenska perspektivet på europarätten genom att boken uppmärksammar europarättens genomförande i Sverige och tillämpning i svensk rättspraxis.
Boken är skriven för en svensk läsekrets som vill förstå hur EU och dess rättsordning fungerar. Särskilt vänder sig boken till studenter som ska lära sig ämnet och till praktiskt verksamma jurister som behöver fördjupa sina kunskaper på området.
Tidigare upplagor har fått stor användning. Denna fjärde upplaga har omarbetats väsentligt och beaktar t ex fullt ut de många förändringar som följer av det nya Lissabonfördraget. Skyddet för mänskliga rättigheter har lyfts fram ytterligare och hela texten har uppdaterats mot bakgrund av den snabba utveckling i övrigt som skett i EU:s lagstiftning och rättspraxis.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker