Den här boken berättar om Den första TV-teatern mellan 1954 och 1969 som många kallar för ?guldåldern?, då det bara fanns en, enda tv-kanal och pjäserna sändes direkt och tre fjärdedelar av svenska folket varje vecka såg ?sin? teater hemma i vardagsrummet. Med stjärnor som Ingvar Kjellson, Gunnel Broström, Jan Malmsjö, Margaretha Krook och många fler.
Här satte Alf Sjöberg upp ?Hamlet?, här gjorde den unge Ingmar Bergman sina första TV-föreställningar och här lockade ?Hemsöborna? 90 procent av svenska folket att titta. Den folkkära ?Markurells i Wadköping?, inspelad i färg, hann man också med.
Alla 350 föreställningarna finns med i den här boken. Dessutom en mängd bilder och personliga minnen från Ingmar Bergman, Bengt Lagerkvist, Jan Molander, Lars Löfgren, Jan Malmsjö ? och inte minst teaterchefen själv, Henrik Dyfverman. Det var min far och jag har intervjuat honom och de andra för den här boken. Om en sällsynt epok i folkhemmet och om en nationalteater som aldrig kommer tillbaka.
?Dyfverman fångar magin? löd rubriken till SvD:s recension.
?Många underhållande vittnesmål? Teatertidningen.
?För oss lite äldre är det lätt att hamna i minnenas skattkammare när man tar del av Martin Dyfvermans bok. Och roligt har man därtill.? Nerikes Allehanda.
?Synnerligen läsvärd. Av intresse både för nostalgiker och för den som vill ha kunskap om TV-teaterns historia och om en av vårt lands främsta teatermän?. Bibliotekstjänst.
?Lättläst och flyhänt skriven, med härliga bilder? Vipåtv
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker