Alla har vi olika förhållande till mat. En del tänker inte så mycket på mat. För en del är den en naturlig del i vardagen. En del utkämpar små krig varje dag med maten som fiende. Men man kan också se mat som en gåva som moder natur givit oss för att bli friska och vackra. Vi kan göra allt, äta allt - men inte alltid. Det handlar om balans.
Svensken i genomsnitt lagar mat 11 minuter per dygn. Vart har kvalitetstänkande tagit vägen? Vi stressar till jobbet, vi stressar och hämtar barn på dagis, vi stressar när vi kommer hem och ska laga mat, vi stressar i princip hela tiden. Sedan undrar vi varför vi blir sjuka... Vår dagliga mat är vårt bästa sätt att hjälpa vårt immunförsvar att hjälpa oss.
I den här boken finns drygt 40 recept på GI-inspirerade rätter som ger dig energi och gör dig pigg. Den uppmintrar dig också att njuta när du sätter dig till bords. Duka gärna med fint porslin, vackra glas, levande ljus och blommor.Tänk på vad den goda maten gör för gott i din kropp. Visst blir vi vad vi äter! Vad skulle vi annars bli?
I april 2005 startade Eva Bülow sin cateringfirma Bülow Kök, som levererar nylagad mat på färska råvaror och örter till lunchkunder som inte kan gå från sina jobb under lunchtid. Här delar hon med sig av både sina recept och sina tankar kring mat och ätande.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker