Aquavit c/o New York; Marcus Samuelsson; 2004

Aquavit c/o New York Upplaga 1

av Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.

Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!

Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.

Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!

Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2004
ISBN: 9789132330940
Förlag: B Wahlströms
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 252 st
Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.

Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!

Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.

Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!

Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)