Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok; Mats Ahlberg, Inger Dahlin-Ros, Göran Nilsson, Anders Ros; 2008
Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok; Mats Ahlberg, Inger Dahlin-Ros, Göran Nilsson, Anders Ros; 2008

Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok Upplaga 1

av Mats Ahlberg, Inger Dahlin-Ros, Göran Nilsson, Anders Ros

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2008
  • ISBN: 9789172240964
  • Sidor: 168 st
  • Förlag: Hjalmarson & Högberg Bokförlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Det brukar sägas att det inte finns någon Sjuhäradsmat, ingen mat som är speciell för området. Ingenting kunde vara mer fel! I Aptit på Sjuhärad - Inte bara en kokbok får vi ta del av både nya och gamla mattraditioner i sjuhäradsbygden. Det finns mycket mat som är typisk för Sjuhäradsbygden i gamla tider, men mattraditionen varierar från härad till härad. Lanthushållsskolan Strömma spred inte bara recept på vardagsmat. Mockatårtan och de för Mark så typiska sockerringarna fanns också i de unga kvinnornas recepthäften. Sjuhäradsbygden har av tradition haft en stor invandring. Först kom tyskar med specialistkunskaper inom färgeri och tryckeri. På 1950-talet kom finländarna, på 60-talet kom jugoslaver och greker. Idag har i runda tal en av fyra boråsare utländska rötter. Maten som lagas i invandrartäta områden som Norrby, Hulta och Hässleholm är också Sjuhäradsmat. Magrare bygder innebar mer användning av det som växte fritt - bär och svamp. I mitten av 1990-talet genomfördes en tävling om en Boråsmeny, Fast egentligen handlade det om mat från hela Sjuhäradsbygden. Vinnande bidraget var Johan Sörlings på Plaza Hotel och innehöll råvaror från bygden. En rotfruktsconsommé serveradmed fårfiolqueneller och toppad med creme fraiche. Huvudrätt var en dovhjortsadel med svampchutney på en spegel av lingon, serverad tillsammans med potatispuré smaksatt med örter. Desserten utgjordes av en hemlagad timjansglass med sabayonnegratinerade skogsbär. Visst vattnas det i munnen när du läser den? Med en bok fylld av lika delar recept och intressant information om sjuhäradstrakterna vill författarna ge mod och lust på att prova något nytt. Kort sagt vill de ge dig Aptit på Sjuhärad!

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok (2008)

I november 2008 släpptes boken Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok skriven av Mats Ahlberg, Inger Dahlin-Ros, Göran Nilsson, Anders Ros. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 168 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Hjalmarson & Högberg Bokförlag.

Köp boken Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok på Studentapan och spara pengar.

Referera till Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok (Upplaga 1)

Harvard

Ahlberg, M., Dahlin-Ros, I., Nilsson, G. & Ros, A. (2008). Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok. 1:a uppl. Hjalmarson & Högberg Bokförlag.

Oxford

Ahlberg, Mats, Dahlin-Ros, Inger, Nilsson, Göran & Ros, Anders, Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok, 1 uppl. (Hjalmarson & Högberg Bokförlag, 2008).

APA

Ahlberg, M., Dahlin-Ros, I., Nilsson, G., & Ros, A. (2008). Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok (1:a uppl.). Hjalmarson & Högberg Bokförlag.

Vancouver

Ahlberg M, Dahlin-Ros I, Nilsson G, Ros A. Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok. 1:a uppl. Hjalmarson & Högberg Bokförlag; 2008.

Tillfälligt slut

Bevaka boken och få meddelande när den är tillgänglig igen.