Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten; Marcus Samuelsson; 2008
Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten; Marcus Samuelsson; 2008

Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinentenUpplaga 1

av Marcus Samuelsson

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2008
  • ISBN: 9789100115289
  • Sidor: 344 st
  • Förlag: Albert Bonniers Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Vald till Årets kokbok, alla kategorier! "Med denna hyllning till sin födelsekontinent har Marcus Samuelsson rest runt, vaskat fram en mångfald av specialiteter och skapat egna rätter som i passionerad presentation sprider glädje och samhörighet kring en fortfarande oupptäckt matkultur." Afrika kastar sig över alla sinnen: färgerna är klarare, musiken mer intensiv, smakerna förbluffande kryddiga och aromatiska och hettan sticker i huden. Varenda minut jag är där känner jag mig i harmoni med livet på ett vis som jag inte gör någon annanstans. I Afrika påminns jag om det som verkligen betyder något vänner, familj, samhörighet och ren och skär livsglädje. Det är en sinnesstämning som jag hoppas att den här boken kan hjälpa dig att uppnå närhelst du har lust. Ge dig tid att njuta av matlagningen, och låt ditt förhållande till andra människor vara måltidens röda tråd. Öppna ditt hem för Afrikas ledigare, friare och mer avslappnade livsstil! I Africa on my mind återvänder Marcus Samuelsson till sin tidiga barndoms Afrika för att utforska kontinentens mångfacetterade, fascinerande och rika kultur och kulinariska traditioner. Här finns över 200 recept som omfattar såväl klassiska afrikanska rätter som har gått i arv från mor till dotter i århundraden, som Marcus moderna, afrikainspirerade recept. Här finns det nordafrikanska köket med välkända smaker från Medelhavsområdet och kryddstarka grytor och fiskrätter från Västafrika. Eller så beger du dig österut och lagar en kenyansk curryforell med kokoschilisås eller varför inte äppelmunkar med pumpa från Sydafrika? Samtliga rätter innehåller ingredienser som är lätta att hitta i svenska butiker och saluhallar. Kryddor, marinader, såser och kryddblandningar är förstås viktiga för att man ska få fram de autentiska afrikanska aromerna och här får vi ta del av Marcus Samelssons bästa tips, som omfattar allt från chili och ingefära till mynta och sesamfrön. De magnifika bilderna är tagna av den flerfaldigt prisbelönte fotografen Gediyon Kifle och bokens förord är skrivet av ärkebiskop Desmund Tutu.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten (2008)

I augusti 2008 släpptes boken Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten skriven av Marcus Samuelsson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 344 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Albert Bonniers Förlag som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten på Studentapan och spara pengar.

Referera till Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten (Upplaga 1)

Harvard

Samuelsson, M. (2008). Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten. 1:a uppl. Albert Bonniers Förlag.

Oxford

Samuelsson, Marcus, Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten, 1 uppl. (Albert Bonniers Förlag, 2008).

APA

Samuelsson, M. (2008). Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten (1:a uppl.). Albert Bonniers Förlag.

Vancouver

Samuelsson M. Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten. 1:a uppl. Albert Bonniers Förlag; 2008.