Vilda bär; Bo Nylén; 2007
Vilda bär; Bo Nylén; 2007

Vilda bär Upplaga 1

av Bo Nylén

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2007
  • ISBN: 9789127357211
  • Sidor: 96 st
  • Förlag: Natur & Kultur
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Vilka bär passar bra att göra sylt och saft av och vilka är godast att äta direkt i naturen? Vad har bären använts till medicinskt och vad innehåller de för nyttoämnen? Var och när i landet växer de och finns det förväxlingsrisker med giftiga bär? Hallon och blåbär passar utmärkt till sylt. Svarta vinbär ger god gelé och bladen kan också användas till te. Hjortron och åkerbär kan ge fin smak åt till exempel likör och nypon kan jäsas till vin. Förr lär slånbär ha använts som skydd mot onda, övernaturliga makter. Odon har tidigare haft rykte om sig att vara något giftiga och bland annat kunna ge upphov till huvudvärk, yrsel och ökad sexualdrift. Nypon plockades i stor skala under andra världskriget för att klara bristen på livsmedel. Tranbär är extra rika på c-vitamin och medfördes därför på långfärder till sjöss för att slippa skörbjugg. De har också använts mot hög feber, mask och förkylningar. Dessutom lär silversaker kunna kokas blanka i tranbärsvatten!

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Vilda bär (2007)

I juli 2007 släpptes boken Vilda bär skriven av Bo Nylén. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 96 sidor djupgående information om växter. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Vilda bär på Studentapan och spara pengar.

Referera till Vilda bär (Upplaga 1)

Harvard

Nylén, B. (2007). Vilda bär. 1:a uppl. Natur & Kultur.

Oxford

Nylén, Bo, Vilda bär, 1 uppl. (Natur & Kultur, 2007).

APA

Nylén, B. (2007). Vilda bär (1:a uppl.). Natur & Kultur.

Vancouver

Nylén B. Vilda bär. 1:a uppl. Natur & Kultur; 2007.

Tillfälligt slut

Bevaka boken och få meddelande när den är tillgänglig igen.