The Psychology of Eating är den viktigaste tvärvetenskapliga introduktionen till ätandets psykologi och tar upp de biologiska, genetiska, utvecklingsmässiga och sociala faktorer som avgör hur människor hittar och tillgodogör sig mat.
Den nya utgåvan är grundligt reviderad och uppdaterad och ger en mångfacetterad expertis på ämnet normalt och dysfunktionellt födointag, där "normalt" ätande, ätande i miljöer med matbrist och fenomenet "onormalt" ätande som förekommer i många moderna utvecklade samhällen jämförs med varandra. Ätstörningar är inte ett fokusområde, men framträder också ur detta synsätt. Viktiga funktioner inkluderar:
* Ett nytt utökat avsnitt som behandlar företagens och myndigheternas roll i att skapa och eventuellt lösa problemet med "onormalt" ätande
* Inlärningsmål, diskussionsämnen och ordlistor i slutet av kapitlet
* Kapitelvisa självutvärderingsfrågor.
Eftersom frågor om livsmedelsproduktion, livsmedelsval och miljömässig hållbarhet blir allt viktigare i en alltmer befolkad värld, är detta avgörande läsning för grundkurser i psykologi och andra discipliner med ett holistiskt och kritiskt tänkande tillvägagångssätt för psykologi av matintag.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
I november 2019 släpptes boken Psychology of Eating skriven av Emily Crews Splane, Neil E Rowland, Anaya Mitra. Det är den 2a upplagan av kursboken. Den är skriven på engelska och består av 252 sidor. Förlaget bakom boken är Routledge.
Köp boken Psychology of Eating på Studentapan och spara uppåt 42% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Ingen har recenserat den här boken ännu.