Denna reviderade och utökade andra upplaga av "Personalgruppens psykologi" ger en grundläggande förståelse för de psykologiska processerna som präglar en personalgrupp. Med enkel och tillgänglig språkstil introduceras teorier och koncept som kan agera som verktyg för att förstå arbetsgruppens och samarbetets psykologiska förutsättningar. Teoretiska överväganden blandas med praktiska övningar och diskussioner om hur man kan förebygga och hantera samarbetsproblem och konflikter. Boken innefattar bland annat avsnitt om konstruktiva och destruktiva grupprocesser, kommunikationens möjligheter och hinder, ledarskapets utmaningar och misstag, arbetsgrupper i kris och förändring, samt konflikt och konfliktlösning. Boken avslutas med ett nyskrivet kapitel om gruppers prestation, där metoder för att förstå, förändra och förbättra gruppers prestation och välmående presenteras.
Boken är avsedd för grundläggande universitets- och högskolekurser, samt för personalutbildningar inom myndigheter och organisationer.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker
I maj 2016 släpptes boken Personalgruppens psykologi skriven av Rolf Granér, Simon Granér. Det är den 2a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 275 sidor djupgående information om ledarskap. Förlaget bakom boken är Studentlitteratur AB som har sitt säte i Lund.
Köp boken Personalgruppens psykologi på Studentapan och spara pengar.
Harvard
Oxford
APA
Vancouver
Baserat på 25 recensioner från verifierade användare
4.8 (25)
25 recensioner
Miradin
Eskilstuna
Väldig intressant läsning
Ebba
Norrköping
Intressant läsning som passar i flera yrkesområden.
Natalie
Nyköping
Lärde mig massor av denna bok
Hedda
Borås
Den förklarar tydligt och intressant hur vi människor fungerar
Farman
Göteborg
Ny på en arbetsplats eller ny grupp. Boken lär dig hur psykologin i en grupp fungerar. Kanske kan du ha nytta av denna i bok under studier eller bli en duktigt medarbetare som förstår gruppdynamik och gruppens psykologi.
Moa
Tyresö
Mycket bra och lärorik bok om psykologiska processer i en personalgrupp. Givande inför det kommande arbetslivet inom socialt arbete.