Om Sverige på lätt svenska vill på ett enkelt sätt berätta om och förklara vad som har påverkat Sveriges utveckling genom tiderna. Boken vänder sig till ungdomar och vuxna, födda inom och utanför Sverige.
Om Sverige på lätt svenska vänder sig till ungdomar och vuxna, födda inom och utanför Sverige. Boken vill på ett enkelt sätt berätta om och förklara vad som har påverkat Sveriges utveckling genom tiderna. Efter ett kort avstamp i Big bang tar boken sin början i 1600-talet men fokuserar på nutidshistoria.
Genom att beskriva sambanden mellan historiska, religiösa, politiska och naturvetenskapliga händelser vill Om Sverige på lätt svenska göra det lättare att förstå varför Sverige fungerar så som det gör nu. Exempel på frågeställningar är: Varför har Sverige allemansrätt? Varför har Sverige inte varit inblandade i krig på 200 år? Varför var Sverige ett utvandrarland som sen blev ett invandrarland? Varför blev Sverige så rikt, så snabbt? Varför uppstod kvinnorörelsen?
I Om Sverige på lätt svenska finns frågor som uppmuntrar läsaren att själv fundera vidare och söka svar. Boken vill inspirera läsaren att lära mer om Sverige, och även resten av världen, och ger därför tips på vidare läsning, både i böcker och på nätet.
Om författarna
Lena Bosund har lång erfarenhet av att arbeta som speciallärare både med elever som har svenska som modersmål och med elever som har ett annat modersmål än svenska. Hon har ett stort intresse för och är kunnig inom dyslexi. Lena Bosund har även skrivit Läs in! Lässtrategier samt Lättlärt En handbok i studieteknik för inlärare med läs- och skrivsvårigheter.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker