Mat för hjärnan; Charlotte Erlanson-Albertsson; 2006
Mat för hjärnan; Charlotte Erlanson-Albertsson; 2006

Mat för hjärnan Upplaga 1

av Charlotte Erlanson-Albertsson

5.0 (1)

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2006
  • ISBN: 9789153426547
  • Sidor: 143 st
  • Förlag: Ica Bokförlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden? Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten. Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat. Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Mat för hjärnan (2006)

I augusti 2006 släpptes boken Mat för hjärnan skriven av Charlotte Erlanson-Albertsson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 143 sidor djupgående information om hälsa. Förlaget bakom boken är Ica Bokförlag.

Köp boken Mat för hjärnan på Studentapan och spara pengar.

Referera till Mat för hjärnan (Upplaga 1)

Harvard

Erlanson-Albertsson, C. (2006). Mat för hjärnan. 1:a uppl. Ica Bokförlag.

Oxford

Erlanson-Albertsson, Charlotte, Mat för hjärnan, 1 uppl. (Ica Bokförlag, 2006).

APA

Erlanson-Albertsson, C. (2006). Mat för hjärnan (1:a uppl.). Ica Bokförlag.

Vancouver

Erlanson-Albertsson C. Mat för hjärnan. 1:a uppl. Ica Bokförlag; 2006.

Tillfälligt slut

Bevaka boken och få meddelande när den är tillgänglig igen.