Mat för hjärnan Upplaga 1
Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.
Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2006
ISBN: 9789153426547
Förlag: Ica Bokförlag
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 143 st
Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.
Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
Varje vecka tillkommer tusentals nya säljare. Bevaka boken så får du meddelande när den finns tillgänglig igen.