God mat och ett gott vin - rätt kombinerat blir det en oslagbar smakupplevelse. Men det spelar ingen roll hur gott vinet och hur god maten är var för sig om kombinationen inte är den rätta.
Med vinet som utgångspunkt får du här mängder av tips om vinvänliga maträtter och lär dig undvika kombinationer som tar smaken ur såväl maten som vinet.
Dyrt är inte alltid bäst, vilket bokens författare, vinfantasten Christer Berens, ofta påpekar. Lär dig knepen för att undvika att slösa pengar på dyra viner till fel mat - många läckra rätter passar faktiskt bättre med ett enklare, billigare vin.
Här får du veta vilka viner som smakar bäst till olika sorters fisk & skaldjur, till kött, vilt, pizza, pasta, starkt kryddad mat, ostar & desserter och mycket mer. Dessutom grundläggande och inspirerande genomgångar av druvor, vindistrikt, grundsmakernas betydelse för vinvalet och en samling recept på flera goda maträtter och de viner som bäst passar att servera till.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker