Lätt att odla naturligt : hur du lyckas med ekologiska odlingar med hjälp av permakultur Upplaga 2
NY UTÖKAD UPPLAGA - Nu med ännu fler praktiska exempel! Välkommen till en värld där allt växer och frodas! Här behöver ingen rensa ogräs, vattna eller styra och ställa. Inte heller kemikalier eller konstgödning behövs. För när naturen själv får bestämma är allt perfekt. Därför behöver vi hitta tillbaka till kunskaperna om hur naturens ekosystem fungerar och hur vi med hjälp av dessa kan börja odla mera lokalt, småskaligt och giftfritt. I den här boken får du inblick i hur allt fungerar och hur du genom att praktiskt härma naturens eget ”odlingssätt” bäst lyckas med dina ekologiska odlingar. När vi gör det startar vi en positiv spiral mot ett sundare liv – både för oss och naturen. Det behöver inte vara tidskrävande eller krångligt eller ens dyrt! OM BOKEN Lätt att odla naturligt är en fantastisk inspirationskälla och en kunskapsbank. Den beskriver hur du lyckas med ekologiska odlingar och där de många illustrationerna tydligt visar hur olika saker fungerar. Boken är uppdelad i 3 avsnitt; Hur naturen fungerar; Hur permakulturen fungera; Hur du praktiskt går tillväga. Bilagan är ett utmärkt uppslagsverk när odlingarna planeras. RECENSIONER "Det här är en bok som alla som äter bör läsa. Men det är framför allt en näst intill heltäckande handbok för de som odlar för självhushåll eller mindre försäljning. Allt presenteras på ett mycket lättförståeligt och pedagogiskt sätt. Jag får insikt, inspiration och odlarglädje." Jonas Wangsten, Ordförande – Förbundet Sveriges Småbrukare "För den som vill se sin trädgård ur nya perspektiv. Sunt bondförnuft på steroider." Petter Bergström, självhushållare och redaktör på tidningen Åter "I Lätt att odla naturligt ger Eva Pettersson oss mängder av mönster, verktyg och perspektiv för hur vi kan kombinera naturens processer med våra mänskliga behov och önskningar. Boken inspirerar och har samtidigt mängder av fakta och kan därför vara till nytta under den långa upptäcktsfärd som det är att utveckla en trädgård eller ett småbruk." Gunnar Rundgren, författare och jordbrukskonsult "Permakultur är den bästa metoden för att lyckas med sina odlingar, människan har i alla tider vårdat sina odlingar med naturens växtsätt och mångfald som förebild. Metodiken fungerar lika väl för storskaliga jordbruk som för den lilla kolonin, den ekologiska principen vårdar din jord och ger dig rika skördar. Permakultur är den rätta vägen för framtiden som gynnar både växtlighet och djur, bli en permare du med." Hannu Sarenström, mat och trädgårdsinspiratör OM FÖRFATTAREN Eva Pettersson växte upp på en liten grönsaksgård på Gotland, men snart bar det av mot staden och fastlandet för nya upplevelser. Efter några år i radhus började dock avsaknaden av hemodlad, färsk mat göra sig påmind och hon satte då sin första potatis i den lilla trädgården. Eva har sedan dess hunnit med mycket: Åter mött Gotlands landsbygd. Odlat grönsaker. Drivit restaurang i åtta år innan det bar av till fastlandet på nytt. Lärt sig hantera en dotters allergier mot vissa kemikalier och bekämpningsmedel genom att gå över till ekologisk och kravmärkt mat. Flyttat till landsbygden i södra Norrland. Där fick hon upp ögonen för permakultur och är nu vid 63 års ålder en certifierad permakulturdesigner. Även om bostaden idag hyrs odlas det i upphöjda bäddar nere i trädgården där man kan hitta diverse grönsaker, rotfrukter, örter och ja – en och en annan tomat.
Upplaga: 2a upplagan
Utgiven: 2020
ISBN: 9789178195701
Förlag: OM Förlag
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 242 st
NY UTÖKAD UPPLAGA - Nu med ännu fler praktiska exempel! Välkommen till en värld där allt växer och frodas! Här behöver ingen rensa ogräs, vattna eller styra och ställa. Inte heller kemikalier eller konstgödning behövs. För när naturen själv får bestämma är allt perfekt. Därför behöver vi hitta tillbaka till kunskaperna om hur naturens ekosystem fungerar och hur vi med hjälp av dessa kan börja odla mera lokalt, småskaligt och giftfritt. I den här boken får du inblick i hur allt fungerar och hur du genom att praktiskt härma naturens eget ”odlingssätt” bäst lyckas med dina ekologiska odlingar. När vi gör det startar vi en positiv spiral mot ett sundare liv – både för oss och naturen. Det behöver inte vara tidskrävande eller krångligt eller ens dyrt! OM BOKEN Lätt att odla naturligt är en fantastisk inspirationskälla och en kunskapsbank. Den beskriver hur du lyckas med ekologiska odlingar och där de många illustrationerna tydligt visar hur olika saker fungerar. Boken är uppdelad i 3 avsnitt; Hur naturen fungerar; Hur permakulturen fungera; Hur du praktiskt går tillväga. Bilagan är ett utmärkt uppslagsverk när odlingarna planeras. RECENSIONER "Det här är en bok som alla som äter bör läsa. Men det är framför allt en näst intill heltäckande handbok för de som odlar för självhushåll eller mindre försäljning. Allt presenteras på ett mycket lättförståeligt och pedagogiskt sätt. Jag får insikt, inspiration och odlarglädje." Jonas Wangsten, Ordförande – Förbundet Sveriges Småbrukare "För den som vill se sin trädgård ur nya perspektiv. Sunt bondförnuft på steroider." Petter Bergström, självhushållare och redaktör på tidningen Åter "I Lätt att odla naturligt ger Eva Pettersson oss mängder av mönster, verktyg och perspektiv för hur vi kan kombinera naturens processer med våra mänskliga behov och önskningar. Boken inspirerar och har samtidigt mängder av fakta och kan därför vara till nytta under den långa upptäcktsfärd som det är att utveckla en trädgård eller ett småbruk." Gunnar Rundgren, författare och jordbrukskonsult "Permakultur är den bästa metoden för att lyckas med sina odlingar, människan har i alla tider vårdat sina odlingar med naturens växtsätt och mångfald som förebild. Metodiken fungerar lika väl för storskaliga jordbruk som för den lilla kolonin, den ekologiska principen vårdar din jord och ger dig rika skördar. Permakultur är den rätta vägen för framtiden som gynnar både växtlighet och djur, bli en permare du med." Hannu Sarenström, mat och trädgårdsinspiratör OM FÖRFATTAREN Eva Pettersson växte upp på en liten grönsaksgård på Gotland, men snart bar det av mot staden och fastlandet för nya upplevelser. Efter några år i radhus började dock avsaknaden av hemodlad, färsk mat göra sig påmind och hon satte då sin första potatis i den lilla trädgården. Eva har sedan dess hunnit med mycket: Åter mött Gotlands landsbygd. Odlat grönsaker. Drivit restaurang i åtta år innan det bar av till fastlandet på nytt. Lärt sig hantera en dotters allergier mot vissa kemikalier och bekämpningsmedel genom att gå över till ekologisk och kravmärkt mat. Flyttat till landsbygden i södra Norrland. Där fick hon upp ögonen för permakultur och är nu vid 63 års ålder en certifierad permakulturdesigner. Även om bostaden idag hyrs odlas det i upphöjda bäddar nere i trädgården där man kan hitta diverse grönsaker, rotfrukter, örter och ja – en och en annan tomat.
Varje vecka tillkommer tusentals nya säljare. Bevaka boken så får du meddelande när den finns tillgänglig igen.