Vad kan konsten göra för att synliggöra det osynliggjorda mångkulturella? Om kultur har alldeles särskilda möjligheter, har den därmed också ett speciellt ansvar? En samtalsbok om kulturens förmåga och uppdrag i en mångkulturell värld.
Världen har förändrats och Sverige med den. Vi är i dag ett land med många kulturer. Men hur avspeglas detta? För att något ska bli fattbart måste det formuleras och gestaltas. Det måste synliggöras!
Kultur har en oöverträffad förmåga att smyga in, vidga perspektiv och fördjupa förståelse. Konst kan gestalta något annat än det på ytan synliga.
Vi ser nya dimensioner i Hamlet när rollen spelas av en kvinna. Vi såg universell utsatthet när Barnen från Frostmofjället på 70-talet gestaltades iklädda ponchos. I morgon kanske vi upptäcker nya dimensioner i vår historia när Gustav Vasa spelas på Dramaten av en skådespelare med rötter i Somalia.
I en värld som ständigt förändras blir frågan:
Vad kan konsten göra för att synliggöra det osynliggjorda mångkulturella?
Om kultur har alldeles särskilda möjligheter, har den därmed också ett speciellt ansvar?
En samtalsbok om kulturens förmåga och uppdrag i en mångkulturell värld.
Medverkar gör bland annat: Marita Ulvskog, Staffan Valdemar Holm, Edda Manga, Ozan Sunar, Kristina Rennerstedt, Kenneth Kvarnström, Silan Otlu, Arne Ruth med flera. Redaktör är Annika Nordin
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker