Krogen : allt du vill veta men inte vågat fråga Upplaga 1
Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där vill alla höra hemma. På tv följer vi arga kockar från England och glada kockar från Skåne. Vi läser om de senaste mat- och dryckestrenderna, går vinkurser och inspirationssäter avsmakningsmenyer. I kvällspressen läser vi om krogen där kändisar hänger och drömmer om en utekväll just där. Boken "Krogen - allt du vill veta men inte vågat fråga" erbjuder en snabbkurs i vår tids viktigaste vett och etikett. Författarna har tagit hjälp av branschens främsta proffs och ger en unik inblick i krogvärldens viktigaste dos and donts. Språket du ska kunna, koderna du bör träna in och kunskapen du inte vill vara utan. Du får veta vad man ska tänka på, allt ifrån planeringen, bokningen, köandet och matbeställningen till betalningen av notan, dricksen och vid eventuell fortsättning på något annat ställe. Helt enkelt allt det som rör den mytomspunna plats vi kallar krogen. Boken tilldelades pris i tävlingen Årets svenska måltidslitteratur 2014. Martin Schori är webbredaktör och journalist på Aftonbladet. Han har tidigare arbetat som restaurangchef, cateringchef och servitör på olika krogar i New York och Stockholm. Han har även varit nyhetschef på Dagens Media, jobbat som frilansjournalist och skrivit om mat- och krogtrender i diverse tidningar. Johan Åkesson är till vardags reporter på DN Söndag men har också skrivit om kultur, trender, samhälle och resor i tidningar som Fokus, Filter och Demo. Han har även arbetat som bartender i London och arrangerat klubbar i Uppsala, samt haft dj-uppdrag i Sverige, Frankrike och Japan.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2015
ISBN: 9789187905018
Förlag: Roos & Tegner
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 189 st
Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där vill alla höra hemma. På tv följer vi arga kockar från England och glada kockar från Skåne. Vi läser om de senaste mat- och dryckestrenderna, går vinkurser och inspirationssäter avsmakningsmenyer. I kvällspressen läser vi om krogen där kändisar hänger och drömmer om en utekväll just där. Boken "Krogen - allt du vill veta men inte vågat fråga" erbjuder en snabbkurs i vår tids viktigaste vett och etikett. Författarna har tagit hjälp av branschens främsta proffs och ger en unik inblick i krogvärldens viktigaste dos and donts. Språket du ska kunna, koderna du bör träna in och kunskapen du inte vill vara utan. Du får veta vad man ska tänka på, allt ifrån planeringen, bokningen, köandet och matbeställningen till betalningen av notan, dricksen och vid eventuell fortsättning på något annat ställe. Helt enkelt allt det som rör den mytomspunna plats vi kallar krogen. Boken tilldelades pris i tävlingen Årets svenska måltidslitteratur 2014. Martin Schori är webbredaktör och journalist på Aftonbladet. Han har tidigare arbetat som restaurangchef, cateringchef och servitör på olika krogar i New York och Stockholm. Han har även varit nyhetschef på Dagens Media, jobbat som frilansjournalist och skrivit om mat- och krogtrender i diverse tidningar. Johan Åkesson är till vardags reporter på DN Söndag men har också skrivit om kultur, trender, samhälle och resor i tidningar som Fokus, Filter och Demo. Han har även arbetat som bartender i London och arrangerat klubbar i Uppsala, samt haft dj-uppdrag i Sverige, Frankrike och Japan.
Varje vecka tillkommer tusentals nya säljare. Bevaka boken så får du meddelande när den finns tillgänglig igen.