Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott; Lotta Brinck, Karin Schenck-Gustafsson; 2005
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott; Lotta Brinck, Karin Schenck-Gustafsson; 2005

Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gottUpplaga 1

av Lotta Brinck, Karin Schenck-Gustafsson

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2005
  • ISBN: 9789151845227
  • Sidor: 137 st
  • Förlag: Prisma
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Fyra miljoner människor – varav hälften kvinnor – dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra – utöver medicinering – för att vända denna utveckling? Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som: Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt? Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott (2005)

I augusti 2005 släpptes boken Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott skriven av Lotta Brinck, Karin Schenck-Gustafsson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 137 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Prisma.

Köp boken Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott på Studentapan och spara pengar.

Referera till Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott (Upplaga 1)

Harvard

Brinck, L. & Schenck-Gustafsson, K. (2005). Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott. 1:a uppl. Prisma.

Oxford

Brinck, Lotta & Schenck-Gustafsson, Karin, Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott, 1 uppl. (Prisma, 2005).

APA

Brinck, L., & Schenck-Gustafsson, K. (2005). Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott (1:a uppl.). Prisma.

Vancouver

Brinck L, Schenck-Gustafsson K. Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott. 1:a uppl. Prisma; 2005.