Arbetsrätt i praktiken är en grundläggande lärobok i arbetsrätt och uppslagsbok och hjälpreda för fackliga förtroendemän såväl som för småföretagare.
Boken riktar sig i första hand till fackligt aktiva och andra som kommer i kontakt med arbetsrättsliga frågor, men givetvis kan boken läsas av alla som är intresserade av arbetsrätt. Den vänder sig främst till läsare som inte är jurister och försöker på "vanlig svenska" förklara vissa delar av arbetsrätten.
Arbetsrätt i praktiken behandlar större delen av den praktiska arbetsrätten och flertalet situationer som en facklig förtroendeman kan möta. Den är tänkt att fungera som en praktisk hjälpreda och uppslagsbok, men den är också tänkt att användas av arbetsgivareföreträdare och i utbildning.
I boken behandlas bl a följande lagstiftning:
Lagen om anställningsskydd, LAS
Medbestämmandelagen, MBL
Förtroendemannalagen, FML
Lagen om styrelserepresentation för de anställda
Studieledighetslagen
Semesterlagen
Lagstiftningen om löneskydd
Lagstiftningen om utmätning
Konkurslagstiftningen
Denna nya upplaga är uppdaterad när det gäller lagar och förordningar och kompletterad med nya rättsfall. Den har dessutom fått en språklig översyn. Boken kan med fördel användas i undervisning.
Bo Bylund är chef för Banverket och Lars Wiklund är advokat med särskild inriktning på arbetsrätt. Båda har erfarenhet från arbete i domstolar och hos arbetstagarorganisationer och har deltagit i lagstiftningsarbete inom arbetsrättens område.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker