Ur recension i BTJ 2008:08:
"Allt material är välbeprövat och lärarna får konkreta råd för det praktiska arbetet, t.ex. vilka redskap de ska använda, vilka miljöfaktorer de måste ta hänsyn till etc. Förhoppningsvis kommer det att inspirera många lärare till ämnesövergripande, roliga projektarbeten som kan ge välkomna, lekfulla avbrott i de vanliga rutinerna." (Christina Stolle)
Disapriset har instiftats av Uppsala universitet och Studentbokhandeln i Uppsala. Hederspriset 2008 uppmärksammade serien Linnélektioner och gick till Britt-Marie Lidesten och Christina Polgren, Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik, för "deras framgångsrika insatser att i Linnés anda inspirera till ett undersökande tematiska och tvärvetenskapligt arbete i skolan".
Låt Carl von Linné ta dig med på en inspirerande resa fylld av nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära. Linné beskrev det han såg i naturen med ett levande och detaljrikt språk som gör att vi tycker oss se de miljöer framför oss som han beskriver. Idéhäftet "Upptäck 1700-talet" vill inspirera till att i Linnés anda arbeta med det historiska landskapet och med metoder från det äldre jordbrukssamhället.
Den första delen beskriver hur man kan arbeta i skolan med det historiska landskapet och med tidsresor. Den andra delen handlar om metoder från det äldre jordbrukssamhället, till exempel om hur man kan tillverka en hägnad, anlägga en slåtteräng och växtfärga garn.
Huvudförfattare är Ebbe Westergren, antikvarie vid Kalmar läns museum och Helen Hasslöf, biolog och naturskolelärare. Bokan har ett omfattande bildmaterialmed historiska kartor och fotografier. Redaktör är Britt-Marie Lidesten.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker