Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk; Per Ove Lind; 2016
Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk; Per Ove Lind; 2016

Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk Upplaga 5

av Per Ove Lind

  • Upplaga: 5e upplagan
  • Utgiven: 2016
  • ISBN: 9789113076621
  • Sidor: 188 st
  • Förlag: Norstedts
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer. I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem. Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk (2016)

I december 2016 släpptes boken Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk skriven av Per Ove Lind. Det är den 5e upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 188 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Norstedts som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk på Studentapan och spara pengar.

Referera till Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk (Upplaga 5)

Harvard

Lind, P. O. (2016). Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk. 5:e uppl. Norstedts.

Oxford

Lind, Per Ove, Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk, 5 uppl. (Norstedts, 2016).

APA

Lind, P. O. (2016). Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk (5:e uppl.). Norstedts.

Vancouver

Lind PO. Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk. 5:e uppl. Norstedts; 2016.

Tillfälligt slut

Bevaka boken och få meddelande när den är tillgänglig igen.