Mat är kultur; Massimo Montanari; 2010
Mat är kultur; Massimo Montanari; 2010

Mat är kultur Upplaga 1

av Massimo Montanari

3.0 (2)

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2010
  • ISBN: 9789186119003
  • Sidor: 149 st
  • Förlag: Agerings Bokförlag
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Vi pratar ofta om mat i termer av naturlighet, men det finns enligt Massimo Montanari ingenting naturligt med mat. Maten vi äter är i alla avseenden en kulturell produkt. Maten är kultur efetersom den har skapat och format vår värld. Den är kultur när den produceras, när den tillagas och när den konsumeras. Maten är en produkt av vår identitet och ett medel för att uttrycka och kommunicera den. Att baka bröd, att konservera frukt, att duka bordet ja, alla handlingar knutna till mat även den enklaste och vardagligaste bär med sig en historia som uttrycker en komplex kultur. Montanari späckar sina resonemang med anekdoter från den västerländska historien. Ett exempel: Pasta med tomatsås betraktas idag som en typisk italiens matträtt. Men om vi benar ut rättens historiska rötter framträder en bild av det lyckade mötet mellan en arabisk produktionsteknik som utarbetades i det medeltida Sicilien och en amerikansk råvara som importerades till Europa av de spanska conquistadorerna.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Mat är kultur (2010)

I september 2010 släpptes boken Mat är kultur skriven av Massimo Montanari. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 149 sidor djupgående information om kulturhistoria. Förlaget bakom boken är Agerings Bokförlag.

Köp boken Mat är kultur på Studentapan och spara uppåt 56% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Referera till Mat är kultur (Upplaga 1)

Harvard

Montanari, M. (2010). Mat är kultur. 1:a uppl. Agerings Bokförlag.

Oxford

Montanari, Massimo, Mat är kultur, 1 uppl. (Agerings Bokförlag, 2010).

APA

Montanari, M. (2010). Mat är kultur (1:a uppl.). Agerings Bokförlag.

Vancouver

Montanari M. Mat är kultur. 1:a uppl. Agerings Bokförlag; 2010.

Köp boken

85 kr
193 kr

Skynda dig - Bara ett fåtal säljare kvar!