Disapriset har instiftats av Uppsala universitet och Studentbokhandeln i Uppsala. Hederspriset 2008 uppmärksammade serien Linnélektioner och gick till Britt-Marie Lidesten och Christina Polgren, Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik, för "deras framgångsrika insatser att i Linnés anda inspirera till ett undersökande tematiska och tvärvetenskapligt arbete i skolan".
Carl von Linné var både läkare och vetenskapsman. Under de 300 år som gått sedan Linnés födelse har den medicinska vetenskapen revolutionserats. Häftet Livsviktiga läkemedel handlar om läkemedel på Linnés tid och idag. Det vill ge idéer till hur undervisningen i skolan om den friska kroppen kan kompletteras med kunskaper och diskussioner om läkemedel och behandling av sjukdomar. Linné levde i en brytningstid mellan den traditionella uppfattningen om sjukdomar och läkemedel, och en mer modern vetenskaplig syn baserad på observationer. Hans förmåga att iaktta och värdera det han såg ledde till förståelse och ny kunskap. Låt Carl von Linné ta dig med på en inspirerande resa fylld av nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära.
Idéhäftet "Livsviktiga läkemedel" vill inspirera till att studera moderna läkemedel i ett historiskt perspektiv
Huvudförfattare är Björn Lindeke, docent vid Uppsala universitet och professor i Läkemedelskemi, samt f.d. VD för Apotekarsocieteten. Bokenhar ett omfattande bildmaterial. Redaktör och medförfattare är Britt-Marie Lidesten. Ur recension i BTJ 2008:08:
"Materialet lämpar sig p.g.a. den höga teoretiska nivån och faktarikedom bäst som fortbildning för lärare och kompletteringsmaterial för gymnasiestudier." (Christina Stolle)
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker